Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 06. 08:15, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyakunkon a következő hőhullám!!!

Nyakunkon a következő hőhullám!!!

Nyugat-északnyugat felől vastagabb fátyolfelhők is érkezhetnek, de emellett sok napütésre készülhetünk,

Szombaton Viszont csapadék sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 12-20 fokot mutathatnak a hőmérők. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap folytatódik a túlnyomóan napos idő, de délután, este északnyugaton és északon egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél. Fokozódik a kánikula, 31-37 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Hétfőn és kedden napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Több tájegységünkön is élénk lehet a légmozgás. Hétfőn 30 és 37, kedden 31 és 38 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán marad a forróság, akár 33-38 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. Változóan felhős-napos idő ígérkezik, nyugaton és a középső területeken akár egy-egy futó zápor, hőzivatar is kialakulhat.

Csütörtökre sem jön enyhülés, 32-39 fok várható.

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék közepes
Lórom alacsony
Útifű alacsony

Csalánfélék magas
Hárs alacsony
Libatopfélék alacsony
Kenderfélék alacsony

Gombák extrém


Erős pollenterhelés

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké közepes szinten van jelen.

Az útifű virágpora közepes-magas szintet érhet el, míg a libatopféléké, a lóromé, a kenderféléké, a gyékényé, a sásféléké, valamint az ernyősvirágzatúaké országosan alacsony.

A fák közül alacsony koncentrációban van jelen a levegőben a szelídgesztenye, a ciprus- és tiszafafélék, a hárs és a fenyőfélék pollenje is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Szombaton újra kánikula várható, az egyre melegebb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Migrén, fejfájás, keringési problémák, szédülés, rosszullét, fáradékonyság, dekoncentráltság és bágyadtság egyaránt előfordulhat.

Alvásproblémák is jelentkezhetnek, emiatt kialvatlanok lehetünk.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.

Nagy lesz a napszúrás veszélye, ezért napközben lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon! 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton száraz utakra készülhetünk, viszont sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél, amely jelentősen ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Az egyre melegebb időben tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.