Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST NAV

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.

A NAV hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pénzügyőrök ellenőrizték az illegális autószerelő műhelyt, ahol több tucat hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközzel és illegális szoftverrel dolgozott a tetten ért autószerelő.
A tájékoztatás szerint a szerelő az egyik internetes közösségi oldal Dacia tematikájú csoportjában nyíltan hirdette tevékenységét. Az illegális autószerelő-műhely megtalálásában a NAV Bűnügyi Információ-technológiai és Adatmentő Főosztály munkatársai nyújtottak segítséget a közösségi oldalon talált profil alapján.
Az elkövető nem rendelkezett autószerelői végzettséggel, tevékenységét teljesen feketén végezte - ismertette a vámhivatal.

Az eseti szaktanácsadó megállapítása alapján a becsült vagyoni hátrány csaknem 20 millió forint. A hatóság által lefoglalt termékek jelentős vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a tetten ért autószerelőt a pénzügyi nyomozók a felmerülő szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt hallgatják ki - tudatta a NAV.
A közleményben arra is kitértek, hogy a vámhivatal rendszeresen ellenőrzi az autószervizek, szerelőműhelyek szoftverjeinek jogtisztaságát. A hamisított autódiagnosztikai eszközök használata - ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt - a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így alkalmazásuk közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelenthet - hívta fel a figyelmet a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 10:30, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei!

Az árokba hajtott egy személyautó,Letért az úttestről és egy patakba hajtott egy gépkocsi,Letért az úttestről és az árokba hajtott egy kisbusz,Kilencszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a vihar okozta károk miatt.