Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2014. November 25. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Új gazda a Benczúr-kastélyban

Új gazda a Benczúr-kastélyban

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ kezelésébe kerül a Benczúr-kastély.

A Szécsényhez tartozó Benczúrfalván található kastély a tizennyolcadik században épült, és egyetlen Nógrád megyei szereplője a Nemzeti Kastélyprogramnak. A harmincöt kastély sorsát meghatározó program kapcsán a kormány elrendeli, hogy legkésőbb 2015. március elsejéig a jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő műemlék együttesek és a hozzájuk tartozó ingatlanok kerüljenek a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ kezelésébe. A központ a kastélyokat az ingatlanok őrzéséhez, karbantartásához kezeléséhez, fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges személyi, tárgyi vagyoni és pénzügyi feltételek átadásával, a jogi helyzet rendezésének költségeivel együtt veszi át az ingatlanokat. A kormány döntése csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Benczúrfalva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 16:30, kedd | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 30. 13:00, kedd | Helyi

Játék pisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint februárban Mátraverebélyben egy fegyverutánzattal próbált kirabolni ismerősét.

2024. Július 30. 10:21, kedd | Helyi

Érem helyett büntetőpont.

A sebességmérő készülékek kezelői nem mentek szabadságra Nógrádban sem.

2024. Július 30. 09:00, kedd | Helyi

A hétvége eseményei.

Beomlott egy Szabadság úti lakatlan épület teteje,Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó,Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi,Kigyulladt egy szeméttároló műanyag konténer.