Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2024. Július 30. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Játék pisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni!

Játék pisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint februárban Mátraverebélyben egy fegyverutánzattal próbált kirabolni ismerősét.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, február 25-én kora este Mátraverebély belterületén az elkövető megszólított egy buszról leszálló férfit, majd cigarettát és pénzt kért. Amikor a sértett közölte vele, hogy nem dohányzik és pénz sincs nála, a fiatal elővett a kabátzsebéből egy fekete fegyvert vagy annak utánzatát, és csövét a föld felé tartva emelt hangon megismételte követelését, azonban ismét elutasították. Időközben egy járókelő rászólt a rablóra, mire a férfi a fegyvernek látszó tárgyat rózsaszín szatyrába tette, és távozott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták a 22 éves tettest, megtalálták nála a szatyrot és egy műanyag, játék pisztolyt is. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt eljárást indított a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Buda Gábor r. alezredes

sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 10:21, kedd | Helyi

Érem helyett büntetőpont.

A sebességmérő készülékek kezelői nem mentek szabadságra Nógrádban sem.

2024. Július 30. 09:00, kedd | Helyi

A hétvége eseményei.

Beomlott egy Szabadság úti lakatlan épület teteje,Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó,Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi,Kigyulladt egy szeméttároló műanyag konténer.

2024. Július 30. 08:15, kedd | Helyi

Zavartalan napsütés jön kedden.

Szinte mindenhol derült időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem lesz.

2024. Július 30. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.