Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2024. Július 30. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei.

 A hétvége eseményei.

Beomlott egy Szabadság úti lakatlan épület teteje,Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó,Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi,Kigyulladt egy szeméttároló műanyag konténer.

Beomlott egy Szabadság úti lakatlan épület teteje pénteken késő éjjel Herencsényben. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kordonszalaggal körbekerítették az épületet.

Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó szombat délután a 22-es főúton, Érsekvadkert közelében. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi szombat éjjel Endrefalván, a Csurgó úton. Az ütközés hatására megsérült az oszlop. A szécsényi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor sem a jármű, sem annak sofőrje nem tartózkodott az eset helyszínén. Az egység ideiglenesen rögzítette a károsodott oszlopot, és felvette a kapcsolatot a szolgáltató szakembereivel. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy szeméttároló műanyag konténer vasárnap délután Salgótarjánban, a Március 15. utcában. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, megakadályozva ezzel a tűz továbbterjedését.

Négy alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat vasárnap. A reggeli órákban Taron, egy Hunyadi úti telken gyulladt meg a növényzet mindössze egy négyzetméteren. Délután Nógrádmegyeren, a Petőfi úton fél hektáron égett a száraz fű. Pár órával később Nemtiben, a Fenyves úton egy akácos erdő aljnövényzete égett körülbelül kétszáz négyzetméteres területen. Késő éjjel Nógrádkövesden, a Szécsénkei út mentén egy harminc négyzetméteres bozótosban pusztított a tűz. Az események felszámolását a pásztói, a szécsényi, a bátonyterenyei és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei végezték.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:19, kedd | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 30. 08:15, kedd | Helyi

Zavartalan napsütés jön kedden.

Szinte mindenhol derült időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem lesz.

2024. Július 30. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 29. 09:00, hétfő | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo