Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2014. November 19. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Agócs Attila lett Fülek polgármestere

Agócs Attila lett Fülek polgármestere

A változásra szavaztak a fülekiek. Szoros küzdelemben Agócs Attila (független, a Híd támogatásával) nyerte meg a helyhatósági választásokat a nógrádi városban.

A képviselő-testület alig változik, mindössze három új képviselő került be a városi parlamentbe.
Füleken négyen versengtek a polgármesteri posztért. A magyar végvárnak számító kisvárosban magyar polgármester váltja a leköszönő szlovák nemzetiségű városvezetőt. Idén két magyar jelölt szoros csatájából Agócs Attila 1 273 szavazattal került ki győztesen. Szvorák Zsuzsanna (MKP) 1144, Jaromír Kaličiak (Smer) 848, Balogh Zoltán pedig (SRK) 519 szavazatot szerzett. Jaromír Kaličiak négy évvel ezelőtt az újonnan megválasztott polgármester apját, Agócs Józsefet váltotta a polgármesteri poszton. Füleken 8 199 szavazásra jogosult polgár közül 3 864-en járultak az urnákhoz, a választási részvétel meghaladja a 47 százalékot. Idén a korábbi évekhez képest jóval nagyobb volt az érdeklődés. A voksolás aránylag rendben zajlott, néhány bejelentést leszámítva atrocitásra nem került sor.
Nincs komolyabb változás a képviselő-testületben. A tizennégy fős csapatba mindössze három új jelöltnek sikerült bejutnia. Mandátumot 2 független jelölt szerzett, a Híd-nak 8, az MKP-nak 3, a Smer-nek pedig képviselője van az új képviselő-testületben.
Fülek új polgármestere kampányában a különböző etnikai csoportok együttműködését szorgalmazta. Az új képviselő-testülettel politikai hovatartozásra való tekintet nélküli konstruktív együttműködést szeretne.

Forrás: ujszo.com

Címkék: Agócs Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 16:30, kedd | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 30. 13:00, kedd | Helyi

Játék pisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint februárban Mátraverebélyben egy fegyverutánzattal próbált kirabolni ismerősét.

2024. Július 30. 10:21, kedd | Helyi

Érem helyett büntetőpont.

A sebességmérő készülékek kezelői nem mentek szabadságra Nógrádban sem.

2024. Július 30. 09:00, kedd | Helyi

A hétvége eseményei.

Beomlott egy Szabadság úti lakatlan épület teteje,Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó,Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi,Kigyulladt egy szeméttároló műanyag konténer.