Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2014. Október 20. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrád megyében

Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrád megyében

Több mint tíz tonnányi jelöletlen, azonosíthatatlan származású gyümölcsöt és zöldséget semmisítettek meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának munkatársai.

A szállítmány tulajdonosát nyolcmillió forintos bírsággal sújtották - közölte az MTI-vel a megyei kormányhivatal sajtóreferense. Andó Ákos elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szúrópróbaszerű mélységi ellenőrzést végző munkatársai értesítették az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet a Lengyelországból érkezett, gyanús földi epret, paprikát és paradicsomot tartalmazó szállítmányról.
A hatóság az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő tételt zárolta, majd gondoskodott megsemmisítéséről - tette hozzá.
Andó Ákos közölte: a gyors intézkedésre azért volt szükség, hogy a veszélyes élelmiszer ne kerülhessen a magyar fogyasztók asztalára.
A lengyel teherautó szerdán akadt fenn egy ellenőrzésen Parassapusztánál. A paprika és paradicsom hiányosan kitöltött nemzetközi szállítólevelén szereplő érkezési cím hamisnak bizonyult, a szamócáról pedig az importőr semmiféle dokumentációt nem tudott bemutatni.

Címkék: Andó Ákos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:19, kedd | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 30. 09:00, kedd | Helyi

A hétvége eseményei.

Beomlott egy Szabadság úti lakatlan épület teteje,Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó,Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi,Kigyulladt egy szeméttároló műanyag konténer.

2024. Július 30. 08:15, kedd | Helyi

Zavartalan napsütés jön kedden.

Szinte mindenhol derült időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem lesz.

2024. Július 30. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.