Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2014. Október 03. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Zöld város lehet Salgótarján

Zöld város lehet Salgótarján

A barnamezős területek rehabilitálásával, zöldmezős beruházásokkal, a közlekedés fejlesztésével és a lakótelepek energetikai megújításával 2030-ra vonzó zöld város lehet Salgótarján.

Ezt állapítja meg a 2014-2020-re vonatkozó integrált városfejlesztési stratégia. A stratégiával kapcsolatban, amelyet a Salgótarjáni Városfejlesztés Kft. készíttetett a nógrádi megyeszékhely beruházásaihoz, Telekné Dézsi Piroska, a társaság ügyvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a koncepció célja az erőforrások kiaknázása, a helyi vállalkozások erősítése és a jövőbeni, munkahelyteremtő külföldi tőkebefektetések feltételeinek megteremtése.
Salgótarján településfejlesztési koncepciójának és integrált településfejlesztési stratégájának elkészítésére uniós pályázaton nyertek mintegy 40 millió forintot, a tervezésre több mint egy évet fordítottak, a projekt kedden zárult.
A salgótarjáni gazdaságfejlesztés és befektetésösztönzés alapvető célja az elvándorlás lassítása, majd megállítása, új munkahelyek teremtése, valamint a városról kialakult kedvezőtlen kép megváltoztatása. Ehhez szükség van a szociális problémák és a szegregáció kezelésére is - olvasható a közleményben.

További híreink

Címkék: zöld város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:00, hétfő | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 29. 08:15, hétfő | Helyi

Hőségmentes hétfő élénk széllel.

Kevés felhő, sok napsütés várható. Eső, zápor, zivatar sehol sem lesz.

2024. Július 29. 05:57, hétfő | Helyi

Robban a bírságbomba: már csak pár napja maradt annak, akinek kertes háza, telke van

Indul a parlagfűszezon, amely nem csak azt a becslések szerint 1,5 millió magyart fenyegeti, akik érzékenyek a növény pollenjére, hanem a kerttel, földterülettel rendelkezőket is.

2024. Július 29. 05:13, hétfő | Helyi

Megduplázódott a számuk: már 107 ezer magyar él Ausztriában

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret – derül ki a napokban megjelent friss statisztikai adatokból.