Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 30. 14:14, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI/GYURICZA RÓBERT

Vívó-vb - Ismét döntős a női kardcsapat!

Vívó-vb - Ismét döntős a női kardcsapat!

Döntőbe jutott, így megvédheti címét a magyar női kardcsapat a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású válogatott a görögök negyeddöntős legyőzése után a dél-koreaiakkal mérkőzött, akiktől legutóbb, a belgiumi Sint-Niklaasban rendezett márciusi világkupán stabil előnyről egy tussal kikapott.
Ezúttal nem ismétlődött meg a szerencsétlen végkifejlet, Pusztai 40-34-nél ment fel a pástra és 45-39-cel lezárta a mérkőzést. Előtte Battainak akadtak gondjai, a hetedik pár utáni tíz találatnyi előnyből négy elúszott a nyolcadikban, de a remekül vívó Pusztai nem bizonytalanodott el. Az elejétől a magyarok vezettek, és a hatodik, hetedik asszóban nőtt jelentősre a különbség.
Pusztai plusz ötös, Szűcs plusz egyes találati mutatóval zárta három párharcát, Battai pedig - aki első két asszójában eredményes volt - ugyanannyi tust adott, mint amennyit kapott.
Jogos volt az önfeledt öröm és ünneplés, mert nagy bravúr, hogy a kairói diadal után ismét eljutott a magyar együttes a döntőig. Ott, 17 órától megint a franciákkal kell megmérkőzni, akárcsak egy éve, amikor 45-40-re nyertek a magyarok.Franciaország-Ukrajna 45-32
Magyarország-Koreai Köztársaság 45-39

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.