Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-ZENTHE FERENC SZÍNHÁZ

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

A szervező Zenthe Ferenc Színház honlapján közzétett program szerint a Zenthe Nyár nyitó előadása az Aranylakodalom lesz Szerednyey Bélával és Nagy Sándorral, a rendező Szente Vajk Alexet alakítja a vígjátékban.
A púpos című musicalt, a MagyaRock Dalszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Zenthe Ferenc Színház közös produkcióját július 29-én mutatják be.
A 2022-es nagysikerű koncert után ismét a Zenthe Nyár színpadán láthatják a nézők Alapi Istvánt és barátait. Alapi István rockzenekara, az Alapi Power Band saját dalait is játssza majd. Olyan előadók csatlakoznak hozzájuk, mint Szandi, Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula és Karácsony János James.
A Csókos asszony című operettet augusztus 3-án, Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját augusztus 6-án mutatják be.
Tunyogi Bernadett, Veréb Tamás és a Studio 11 Ensemble augusztus 8-i koncertjén Webber-musicalek dalai mellett felcsendülnek olyan slágerek, mint az Elmegyek, a Micsoda nő ez a férfi vagy a Szeretni bolondulásig.
Bűnügyi vígjáték is szerepel a műsorban: A bolond lány augusztus 10-én lesz látható. A padlást pedig augusztus 12-én láthatja a közönség a Veres1Színház előadásában.

Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvöző Anconai szerelmesek lesz az utolsó előtti előadás Fésűs Nellyvel, Sári Évával és Miklós Krisztával a főbb szerepekben, a záró előadás pedig a Made in Hungária című musical a MagyaRock dalszínház előadásában Vizeli Csaba rendezésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.