Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 30. 11:36, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI/GYURICZA RÓBERT

Vívó-vb - Elődöntős a női kardcsapat!

Vívó-vb - Elődöntős a női kardcsapat!

Magabiztos teljesítménnyel elődöntőbe jutott a magyar női kardcsapat a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca alkotta válogatott kiemeltként a 16 között lépett először pástra szombaton, amikor 45-39-re verte a lengyeleket.
A tavaly világbajnok csapatban ezúttal már ott volt a tokiói olimpián sérült térddel negyedik, műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után idén januárban visszatért Márton Anna. A görög elleni vasárnapi negyeddöntőben nem kezdett, de Battait váltva a nyolcadik asszót ő vívta és az egyéniben ezüstérmes Deszpina Georgiadut 5-2-re verte. Akkor azonban már nem volt miért izgulni, mert társai komoly előnyt dolgoztak ki. Elsősorban Szűcs volt elemében, aki mindhárom párharcát megnyerte és plusz kilences találati mutatóval zárt. Pusztai plusz egyet, Battai mínusz hármat vívott.
A görögöket, akiknél ott volt az egyéni bronzérmes Teodora Gkuntura is, a magyarok a júniusi Európa Játékokon ugyancsak legyőzték. Akkor a negyeddöntőben 45-30 volt az eredmény, most 45-35.
A döntőért a dél-koreaiakkal vív a magyar csapat.
Eredmények (29 csapat):
Szombaton:

16 között:
Magyarország-Lengyelország 45-39

Negyeddöntő:

Magyarország-Görögország 45-35
Koreai Köztársaság-Azerbajdzsán 45-43

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.