Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 28. 16:12, péntek | Helyi
Forrás: MTI/GYURICZA RÓBERT

Vívó-vb - Aranyéremért vívhat a férfi kardcsapat!

Vívó-vb - Aranyéremért vívhat a férfi kardcsapat!

Visszavágott a franciáknak az elődöntőben, így az aranyéremért vívhat a magyar férfi kardcsapat a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttes a japánok elleni sima negyeddöntős győzelem után a franciákkal találkozott, akiktől a júniusi Európa Játékok keretében rendezett Európa-bajnokság elődöntőjében 45-42-re kikapott.


Ezúttal viszont egyáltalán nem forgott veszélyben a magyar siker, mert hamar öt-, majd tíztusos különbség alakult ki. Szatmári és Szilágyi stabil győzelemmel kezdett, ez megadta az alaphangot. A folytatásban is a magyarok elképzelése szerint alakult a mérkőzés, ha rosszul is indult egy-egy asszó, a végére mindig javított az éppen páston lévő. A kilenc párharcból csak egy zárult francia sikerrel.

A magyar csapat kilenctusos sikerrel jutott a döntőbe, ahol a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiakkal mérkőzik majd meg, a kiírás szerint 18 órától.
Az elődöntőben Szatmári és Gémesi plusz négyes, Szilágyi plusz egyes találati mutatóval fejezte be asszóit.

Eredmények (34 csapat):

32 között:
Magyarország-Mexikó 45-11

16 között:
Magyarország-Törökország 45-41

Negyedöntő:

Magyarország-Japán 45-25

Elődöntő:

Magyarország-Franciaország 45-36

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.