Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. December 06. 09:55, csütörtök | Helyi

"Úton-útfélen” bábverseny

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a napokban Budapesten rendezte meg - immár 15. alkalommal - az „Úton – útfélen” elnevezésű közlekedési és balesetmegelőzési témájú bábversenyt.

A versenyre óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyermekekből álló csoportok jelentkeztek, akik valamilyen közlekedéssel kapcsolatos történetet, mesét adtak elő saját készítésű bábokkal. A bábverseny célja a gyermekbalesetek megelőzése. A felkészülés alatt az óvodások és kisiskolások játékos formában ismerkedtek meg a közlekedés szabályaival, melyek elsajátítása már kisgyerekkorban igen fontos, hiszen életük folyamán állandóan közlekednek, gyalogosan, kerékpárral vagy utasként részt vesznek a közúti forgalomban.
Hét megyéből összesen 9 óvodás csoport vett részt a bábversenyen, mely megyék közül két csoport Nógrád megyéből jelentkezett. A balassagyarmati Nyitnikék Tagóvodából álló Süni bábcsoport, illetve a salgótarjáni Gyermekkert Tagóvodából a Pintyőke bábcsoport magas színvonalú előadásával különdíjat kapott. Mindkét csoport ajándékcsomagot vehetett át a szervező megye jóvoltából, illetve Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság minden gyermek részére ajándékcsomaggal kedveskedett.

Címkék: bábverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo