Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 22. 08:00, szombat | Helyi sport
Forrás: FŐNIX MOTORSPORT HUNGARORING

Újra GT Open a Hungaroringen.

Újra GT Open a Hungaroringen.

A Hungaroring az elmúlt években már-már kihagyhatatlan állomássá vált az egyik legrangosabb európai GT-bajnokságban. Az International GT Open mezőnye 2024. június 22-23-án látogat el újra Magyarországra.

Izgalmas betétfutamokkal kiegészülve érkeznek, a hétvége során a nézők a korábbi évekhez hasonlóan, a paddockban is körülnézhetnek.
Az International GT Open a 19. szezonját kezdte meg áprilisban.
A bajnokság idén nyolc fordulóból áll, a Hungaroring a szezon negyedik állomása lesz. A már jól ismert szabályok szerint a hétvége során egy hetven és egy hatvanperces futamot rendeznek három kategória versenyzői számára. Az idei mezőnyben hat gyártó GT3-as versenyautója képviselteti magát; Audik, Ferrarik, Lamborghinik, McLarenek, Mercedesek és Porschék küzdenek meg egymással. A GT versenyzésben tapasztalt versenyzők közül rajthoz áll az Audi egyik legfoglalkoztatottabb versenyzője Christopher Haase, a Lamborghini gyár legtapasztaltabb versenyzői közül Leonardo Pulcini és Rolf Ineichen vagy a Ferrari egyik üdvöskéje, Vincent Abril.
Az idei hungaroringi versenyhétvége különlegessége, hogy három formaautós bajnokság is érkezik: ismét visszatér a jól ismert Euroformula Open, amelyhez csatlakozik a mindig népes mezőnnyel rendelkező Formula Regional és a brit GB3 bajnokság is.

Az Euroformula Openben a német Team Motopark csapat állítja rajthoz 2024-ben a legtöbb versenyzőt, közöttük Révész Leventét is, aki tavaly futamgyőzelemmel zárta a szezont. Az Euroformula Openben a versenyautók egyformák, az 575 kilós Dallara 320-asokban 240 lóerős, kétliteres motor dolgozik. A versenyzők között a nagy tehetségnek tartott spanyol Lorenzo Fluxá és Rubens Barrichello kisebbik fia Fernando is megtalálható lesz.
A Formula Regionalban szintén egységes, 270 lóerős Forma-4-es autókkal versenyeznek, itt szokás szerint népes mezőnyre, 35 fölötti indulószámra számíthatunk. A sorozatban 2024-ben is olyan ismert és elismert csapatok szárnyai alatt bontogathatják tehetségüket a fiatal versenyzők, mint az Arden Motorsport, ART GP, MP Motorsport, Prema Racing, Saintéloc Racing, Trident Motorsport és Van Amersfoort Racing.
A szintén formaautós GB3 kategória a brit BRDC szervezet által működtetett bajnokság, amely 2024-ben már kilencedik szezonját futja. Itt profi csapatok és privát finanszírozással rajthoz álló versenyzők is megtalálhatók. Itt is azonos autókban, Tatuus MSV-022 típusokban küzdenek meg egymással, amelyet kétliteres, 250 lóerős Mountune motorok hajtanak. Igazán könnyű, glóriával felszerelt, a legújabb biztonsági előírásoknak megfelelő versenyautókról van szó.
A versenyhétvégék során három versenyt teljesít a 24 versenyző.
Idei különlegesség, hogy betétfutamként csatlakozik a Porsche egyik márkakupája, a Porsche Carrera Cup Deutschland. A német gyár legrégebben futó márkakupája már 35. szezonját teljesíti 2024-ben. A Porsche 911 GT3 Cup több, mint 500 lóerős versenyautó volánjai mögött 25 állandó versenyző áll rajthoz idén. A tavalyi bajnok és idén már negyedik bajnoki címére hajtó holland Larry ten Voorde természetesen az 1-es rajtszámú autóban lesz látható, de mellette 10 újonc, számos „gentleman driver” és egy alig 17 éves ifjú is versenyzik majd a Hungaroring aszfaltján. A hétvége során két harmincperces versenyt teljesítenek majd.
Betétfutamokkal érkezik még a Swift Cup Europe márkakupa is 2 futammal, sok magyar résztvevővel, akiknek a hungaroringi lesz a második fordulója a 2024-es szezonban.

Jegyeket: akár a helyszínen is, amelyet később pontosítunk! Szombatra és vasárnapra is egyaránt a nézőtéri jegy 5000 Ft, a kombinált jegy (nézőtér + paddock) 7000 Ft, a helyszíni paddock kiegészítő jegy 3000 Ft-ba kerülnek. 12 éves korig felnőtt kísérővel a belépés ingyenes.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.