Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 15. 09:40, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-FRANCIAORSZÁG PÁRIZS

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.

A főpróbát eredetileg június 24-re tervezték, de a folyó áradása miatt módosítani kellett a dátumon. A vízszint azóta is több alkalommal emelkedett az optimálisnál jóval magasabbra és - amint arról az insidethegames.biz portál beszámolt - az áramlás erőssége a több hetes esős időjárás után ötszöröse volt a normál nyári értéknek.
A Szajna kelleténél gyorsabb folyása most is okozhat gondokat, mivel a vízi járművek túlságosan gyorsan haladnak a folyón, ezért a ceremóniára tervezett nagyobb hajókat a főpróbán várhatóan nem használják.
Az olimpia július 26-án a vízi felvonulással kezdődik a Szajnán. Ez lesz az első ötkarikás csúcsesemény, amelyen a nyitóünnepség kikerül a hagyományos főstadionból.

A Szajna áramlása továbbra is fejfájást okoz a szervezőknek a folyóba tervezett ötkarikás versenyek - a nyíltvízi úszók viadalai és a triatlonosok úszóversenyei - megtarthatóságát illetően. A magasabb vízállás mellett változatlanul gondot jelent a Szajna tisztasága, bár a vízminőség javulását, és az úszásra való alkalmasságát bizonyítandó szombaton Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter megmártózott a folyóban. A 46 éves tárcavezetőhöz, aki a teljes testet fedő ruhában úszott, csatlakozott Alexis Hanquinquant paratriatlonista, aki Franciaország zászlóvivője lesz az augusztus 28-i paralimpiai megnyitóünnepségen.
"Soha nem aggódtam a víz minősége vagy az olimpiai úszóversenyek lebonyolíthatósága miatt" - idézte a portál Alexis Hanquinquant szavait, miután a sportoló befejezte a Szajnában úszást a miniszterrel.
A folyóban a tervek szerint július 30-31-én és augusztus 5-én versenyeznek a triatlonosok, augusztus 8-9-én pedig a nyíltvízi úszók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 13:39, hétfő | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!