Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Február 16. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új helyen működik a bevándorlási hivatal Miskolcon

Új helyen működik a bevándorlási hivatal Miskolcon

Átadták az észak-magyarországi központot.

Elsősorban migrációs és idegenrendészeti, a későbbiekben pedig vélhetően menekültügyi feladatokat is ellát majd a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának új miskolci központja, amelyet pénteken adott át Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója.
A létesítmény átadásán Felkai László elmondta: kiderült, hogy bár a menekültek sokféle ellátást kapnak, ennek ellenére az integrációs célt nem érik el.
Az illegális migrációról az államtitkár közölte: mivel Románia is rövidesen a schengeni övezethez tartozik, Horvátország pedig az év közepétől az unió tagja lesz, Magyarországnak két határszakaszt, a szerbet és az ukránt kell erősebben őriznie, ami határozott kormányzati és uniós elvárás.
A rendőrség uniós segítséggel hőkamerákat kapott és kap, ezek az egész határszakaszt lefedik, a határsértések száma ennek is köszönhetően csökkenhet - tette hozzá Felkai László.
A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta észak-magyarországi régió Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának új miskolci igazgatósági központja csaknem 250 millió forintból készült el, a létesítményben 34 kormánytisztviselő dolgozik.

Címkék: migrációs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.