Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2021. Augusztus 04. 14:53, szerda | Helyi
Forrás: police

Szórakozóhelyek, italboltok ellenőrzése

Szórakozóhelyek, italboltok ellenőrzése

A fiatal korosztály védelme érdekében hajtottak végre közös ellenőrzést a salgótarjáni rendőrök és a társhatóságok munkatársai.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szervezésében a rendőrök 2021. július 30-án az éjszakai órákban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi – Szociális Központja Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ és a Salgótarján Megyei Jogú Város Közterület-felügyelet munkatársaival közösen a megyeszékhely belterületén fokozott ellenőrzést tartottak. Az ellenőrzés célja a gyermek- és fiatalkorúak biztonságának fokozása a szórakozóhelyeken és a vendéglátóipari egységekben, valamint azok környékén. Az akcióban résztvevők a fiatalok által kedvelt szórakozóhelyeket, italboltokat keresték fel, ahol végrehajtották a különböző szakhatósági ellenőrzéseket.

A rendőrök a társhatóságokkal együtt Salgótarján belvárosában a közrend és közbiztonság fenntartása mellett napi 24 órában és a hétvégeken kiemelt figyelmet fordítanak a gyermek- és fiatalkorú korosztály bűnelkövetővé- és áldozattá válásának megelőzésére. Az ellenőrzésekkor a rendőrök egyfelől a társszervek ellenőreinek munkáját biztosították, másfelől a szórakozóhelyek és a környezetük közrendjének fenntartására ügyeltek.

A rendőrök az éjszaka folyamán több mint ötven főt igazoltattak, több esetben szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki, illetve több személyt figyelmeztetésben részesítettek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 12:33, csütörtök | Helyi

Fontos a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályainak betartása

A rendőrök a balesetek megelőzésére hívták fel a figyelmét a gyermekeknek a Karancsságon megrendezett sportrendezvényen.

2021. Szeptember 16. 12:24, csütörtök | Helyi

Az elmúlt három nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt három napon heten sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

2021. Szeptember 15. 09:05, szerda | Helyi

21 és fél évet kapott első fokon a barátját agyonverő férfi

A Balassagyarmati Törvényszék 21 év 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 42 éves budapesti férfit, aki Balassagyarmaton brutális módon agyonverte barátját.

2021. Szeptember 14. 15:08, kedd | Helyi

Családi házba tört be

A bátonyterenyei rendőrök három órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt.