Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezésére, hagyományteremtő céllal indult útjára 2022. évben a Rendőrség Napja alkalmából Mátraverebély-Szentkúton megszervezett jótékonysági est, amelyet idén április 21-én rendeztek meg. A koncert fővédnöke dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, akit dr. Horváth Ádám István r. ezredes, rendőrségi tanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója képviselt.A hangversenyt megelőzően a rendőrség ünnepe alkalmából a főoltárt ékesítő Szűzanya szobor is arany sujtásos rendőrkék ruhába öltözött, amelyet külön erre az eseményre, Varga Ottóné ipolytarnóci menyasszonyi ruhakészítő készített és a vármegye rendőrfőkapitánya adományozott a kegyhelynek.A programot dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint dr. Orosz Lóránt, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója nyitotta meg. A rendezvényen résztvevők a kegyhelytemplomban ünnepi hangversenyt hallgathattak meg a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak előadásában.A koncertet követően Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a résztvevők a tavalyi jótékonysági est kedvezményezett képviselőinek beszámolóját hallgathatták meg az összegyűjtött adomány felhasználásáról.A szervezők az idei jótékonysági koncert bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel. A nemes célú rendezvényen közel százan vettek részt. A program zárásaként az összegyűlt, több mint egymillió forint adományt Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya adta át Klarissza nővérnek, az idősek otthona vezetőjének.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.