Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Február 12. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Szigorították a közösségi szálló rendjét Balassagyarmaton

Szigorították a közösségi szálló rendjét Balassagyarmaton

A balassagyarmati közösségi szállón élő külföldiek őrzött szállóra kerülnek vissza, ha megsértik a házirendet - közölte a település alpolgármester az MTI-vel.

Csach Gábor elmondta, az idegenrendészeti törvény szigorítását tavaly nyáron kérte Balassagyarmat önkormányzata a belügyminisztertől.
Kifejtette: a törvény mellékleteként szereplő, a közösségi szállásokra vonatkozó házirend kiegészült azzal, hogy a napirend be nem tartása is szabálysértésnek minősül, így a külföldieknek este 10 és reggel 6 óra között a szállón kell tartózkodniuk, ezt kártyás ki- és beléptető rendszer ellenőrzi.
Aki ezt nem tartja be, őrzött szállóra kerül vissza, miközben szabálysértési eljárás indul ellene - tette hozzá.
A helyzet előzménye, hogy a város tiltakozása ellenére 2011-ben újraindították Balassagyarmaton a nyitott közösségi szállót, miután a kormány 2009-ben Debrecenben bezárt egy hasonló intézményt, majd ezután a Nógrád megyei városban sorra érkeztek a panaszok bolti lopásokról, randalírozásról, a polgárok molesztálásáról.
Magyarországon tíz közösségi szálló működik, többségük őrzött, ahol legfeljebb 12 hónapot tölthetnek a menekültek. A hatóság döntése alapján ezután kerülnek nyitott szállóra, amiből csak egy működik, a 105 fős balassagyarmati.
Csach Gábor elmondta: jelenleg több mint egy tucat szabálysértési feljelentésről tudnak. Medvácz Lajos polgármester és Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője nyolc-tíz fős létszámbővítést kezdeményezett a balassagyarmati kapitányságon - tette hozzá az alpolgármester.

Címkék: Csach Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.