Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 18. 06:40, szombat | Helyi
Forrás: időkép

Szeles, kora tavaszias hétvége

Szeles, kora tavaszias hétvége

Szeles, kora tavaszias hétvége

Szombaton az ország nagy része felett sok felhő lesz, inkább délután szakadozhat fel nagyobb eséllyel a felhőzet és süthet ki rövidebb, délen hosszabb időszakokra a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor elvétve előfordul. A nyugati-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, északon helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap ismét enyhe lesz a reggel. Délelőtt sok lesz fölöttünk a felhő, több helyen előfordulhat kisebb eső, majd délután már több-kevesebb időre kisüt a nap, a felhőátvonulásokból elszórt záporok alakulhatnak ki, néhol zivatar sem kizárt. Marad a szeles idő, északon többfelé viharos lökésekkel. A maximumok 10 és 16 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Szombaton már gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt fokozódhat a görcshajlam, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet.

A szeles tájakon, különösen északon az erős, viharos szél is fokozhatja a fejfájást, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, illetve ennek hatására csökkenhet a hő- és komfortérzet.

A szívbetegek állapota is romolhat, ők lehetőleg kerüljék a megterhelő tevékenységeket.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.