Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Április 12. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Szakmákkal ismerkedtek a kisdiákok

Szakmákkal ismerkedtek a kisdiákok

A Mártafűtőber Kft.-nél, a HE-DO Kft.-nél és a Bayer Cukrászatban járt a salgótarjáni Uzoni Péter Általános Iskola tanulóinak egy csoportja.

Az iskola hetedik osztályos nebulói vettek részt az üzemlátogatási körúton, hiszen a kisbuszon kívül a szülői összefogásnak köszönhetően személyautóval is utaztak a gyerekek.
Első állomásuk a Mátrafűtőber Kft. üzemcsarnoka volt, ahol a hegesztő szakmával ismerkedtek a tanulók. A leglelkesebb, leendő hegesztő tanuló felvehette a bőrkötényt és kipróbálhatta a varratkészítést. Ezt követően a HE-DO Kft. telepére látogattak, ahol az építőiparral kapcsolatos szakmákról tudtak meg fontos részleteket.
A „legédesebb” és egyben utolsó állomás a Bayer család által üzemeltetett Sweet-Ice Bt. cukrászüzeme volt, ahol még arra is fény derült, hogyan készült 50 évvel ez előtt a fagylalt.

Forrás: nkik.hu

Olvasósarok - A legfrissebb Szuperinfó

Címkék: Uzoni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 13:23, péntek | Helyi

Folytatódik a „Házhoz megyünk!” program Nógrád vármegyében.

Prevenciós előadásokkal és személyre szabott tanácsokkal várták a bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődőket több Nógrád vármegyei településen.

2024. Július 26. 08:21, péntek | Helyi

Szuper programokkal indult a 33. Tusványos!

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Erdély egyik legszebb táján, Tusnádfürdőn 34 programhelyszínen és rengeteg előadóval várja idén a résztvevőket!

2024. Július 26. 08:15, péntek | Helyi

Napos péntek.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható.

2024. Július 26. 06:39, péntek | Helyi

1869. november 17-én adták át a Szuezi-csatornát, a Föld egyik legfontosabb és legforgalmasabb vízi útját

Aktualitásunk, hogy Nasser egyiptomi elnök, 68 éve, 1956. 07. 26-án államosította. A szuezi földszoroson át a Földközi-tengert a Vörös-tengerrel összekötő csatorna ötlete már az ókorban felmerült.