Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 16. 05:36, csütörtök | Helyi
Forrás: idokep

Sokfelé nyirkos lesz a reggel

Sokfelé nyirkos lesz a reggel

Sokfelé nyirkos lesz a reggel

Csütörtökön sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Számottevő csapadék sehol sem várható, de reggel néhol ködszitálás előfordulhat. Északon, északkeleten helyenként megélénkülhet a délnyugati szél. Hajnalban -6 és -1, napközben 6 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken megnövekszik a felhőzet, és északnyugat felől több tájegységünkön elszórtan kialakulhat időnként kisebb eső, egy-egy zápor. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet. A hajnal enyhébb lesz, de többfelé képződhet pára, köd. A csúcshőmérséklet 6 és 14 fok között alakulhat, északkeleten mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Szombaton sok felhő lesz felettünk, és kezdetben az északkeleti tájakon alakulhat ki eső, zápor, majd délután az ország északi felén egyre többfelé eleredhet az eső. A nyugatias szelet sokfelé élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, napközben pedig 11-17 fokra van kilátás.

Vasárnap egy hidegfront hatására elszórtan egy-egy zápor kialakulhat. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. A maximumok 5 és 10 fok között alakulhatnak. Hétfőn többfelé kisüthet a nap, és csapadék estig sehol sem valószínű. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Hideg lesz a reggel, délutánra pedig 4 és 9 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, de ismét nagy lesz a napi hőingás, emiatt a melegedésre érzékenyek vérnyomásproblémákat, enyhe rosszullétet, keringési panaszokat tapasztalhatnak, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

Emellett migrén, fejfájás és fáradékonyság is előfordulhat.

A reggeli hideg, fagyos, sokfelé párás, ködös időben pedig a kopásos eredetű ízületi fájdalmak erősödhetnek fel.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.