Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 10. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Rendészeti középiskolások országos versenye Salgótarjánban

Rendészeti középiskolások országos versenye  Salgótarjánban

Tizenhárom iskola huszonöt tanulója mérte össze tudását az országos tanulmányi versenyen.

A salgótarjáni Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében rendezték meg 2013. március 6. és március 8. között Salgótarjánban a IX. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét.
A versenyre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyéből 13 iskolából érkeztek rendészeti képzésben részesülő diákok, így 25 fiatal mérhette össze tudását rendészeti ismeretekből.
A rendészeti képzés célja, a rendészeti pálya iránt érdeklődő tanulóknak olyan speciális ismeretek nyújtása, amelyekkel pályaválasztásuk megalapozottabbá, felkészülésük célirányossá válik.
A tanulók tanulmányaik során megismerhetik a rendészeti szakmára jellemző munkatevékenységet, az e területen dolgozók előtt álló perspektívákat. A képzésben résztvevők jogi és állampolgári ismeretei elmélyülnek, s ez megerősíti a felelős állampolgári magatartást. A képzés során fontos szerepet kap az önvédelem, a megfelelő fizikai kondíciók kialakítása, a kommunikációs képességek fejlesztése, az idegen nyelv és az informatika speciális tartalmakkal való kiegészítése.
A rendezvény megnyitására és lebonyolítására az eresztvényi Salgó Hotelben került sor. A megnyitót követően a résztvevők a somoskői várhoz tettek egy hangulatos kirándulást.
A 2013. március 7-én a salgótarjáni szakközépiskolában megrendezett írásbeli verseny után a diákok az RFK Bűnügyi Technikai Osztályán ismerkedtek a bűnügyi technika rejtelmeivel, majd az esti vacsorát követően a füleki várat tekintették meg – Agócs Attila igazgató idegenvezetésével -, melyet az esti sötétben a mécsesek fényei tettek hangulatossá. Míg a fiatalok napközben versenyeztek, addig a felkészítő tanárok Salgótarján térségének nevezetességeivel ismerkedtek: látogatást tettek a Nógrád Megyei Levéltárban, az Ipolytarnóci Őslénytárban és a Salgótarjáni Bányamúzeumban.
Az ünnepélyes díjkiosztó előtt, 2013. március 8-án közlekedésrendészeti és bevetési bemutatókat tartott a rendőrség, melyet katasztrófavédelmi bemutató egészített ki. Az eredményhirdetést a Stromfeld Aurél Gépípari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola és a Rózsavölgyi Márk Zeneiskola Szécsényi Tagintézményének diákjainak műsora színesítette.
A döntőbe jutott tanulók felkészítő tanárainak dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr nevében dr. Pozsgai Zsolt r. ezredes úr az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Vezetője miniszteri elismerő oklevelet adott át, valamint Kiss Ádámot, a jászberényi Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium diákját belügyi rendészeti ismeretekből nyújtott kimagasló eredményéért tárgyjutalomban részesítette.
Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a legjobb írásbeli teljesítményt nyújtó versenyző különdíját adta át Szabó Tibornak, a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjának.
A döntőbe jutott résztvevők valamennyien részesültek elismerésben, jutalomban, vagy különdíjban. A diákokat az érintett megyei rendőr-főkapitányságok vezetői is elismerésben részesítették.
A versenyen első helyezést Varga Clarissa, a bajai Bereczki Máté Kertészeti Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Gépészeti Szakképző Iskola és Sportiskola diákja ért el. Második helyen Joó Dzsenifer a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium diákja, míg harmadik helyen Nagy Zsigmond a mohácsi Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskola, Kollégium tanulója végzett.
A három napos rendezvény szép természeti környezetben, jó hangulatban telt. A programok színesek és a gyerekek számára szép és maradandó élményeket nyújtottak. A verseny zárásaként a verseny védnöke, Papp Károly r. vezérőrnagy országos rendőr-főkapitány elismerését adta át Dr. Horpácsi Ferenc r. ezredes az ORFK Oktatási és Kiképzési Főosztály vezetője a rendezvény szervezői részére. Így a tanulmányi verseny magas színvonalú megrendezéséért tárgyjutalomban részesült Hadusovszky Judit, a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola igazgatója, valamint Pinczésné Kiss Klára r. alezredes asszony, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője.

Címkék: rendészeti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.