Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Február 16. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Rajzkiállítás a rendőrségen

Rajzkiállítás a rendőrségen

ESR 112 segélyhívó rendszert népszerűsítő rajzpályázatra készített gyermekrajzokat állítottak ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. az ESR 112 projekt keretében „Hétköznapi hőseink” címmel általános iskolai tanulók részére rajzpályázatot hirdetett. A kiírásra Nógrád megyéből több alkotás érkezett, melyek készítői a rendőrök, a tűzoltók és a mentők segítő tevékenységét ábrázolták különböző technikákkal.
A gyermekek a pályázatnak köszönhetően az Egységes Segélyhívó Rendszert - amely éjjel-nappal ingyenesen hívható - könnyebben megismerhették és megjegyezhették. A rajzpályázat további célja a segélyhívószám népszerűsítésén túl az volt, hogy felhívja a figyelmet a mentők, a tűzoltók és a rendőrök fontos szerepére a segítségnyújtásban, valamint tudatosítsa, hogy segélyhívószámot csak vész esetén szabad felhívni.
A pályaműveket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, Salgótarján, Rákóczi út 40. szám alatti épület földszinti ügyfél várótermében 2015. február 12-től a hivatali munkaidőben bárki megtekintheti.

Címkék: főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.