Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 21. 11:55, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Prevenciós pont Hollókőn.

Prevenciós pont Hollókőn.

Nógrád vármegye egyik kedvelt turisztikai célpontján találkozhattak a Szécsényi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési munkatársaival a kirándulók.

Vármegyénk bővelkedik nevezetességekben, amelyek közül az egyik legtöbb látogatót vonzó település, Hollókő. A község az év minden szakaszában gazdag programkínálatot nyújt az ide érkező látogatóknak, ami sok érdeklődőt vonz más vármegyéből is. A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai évről-évre kiemelt figyelmet fordítanak az ide látogató turisták és az ott élő lakosok biztonságának megteremtésére.

A rendőrkapitányság megelőzési szakemberei -az iskolaőrökkel együtt - a napokban a település központjában, az Ófaluban felállított prevenciós ponton várták a turisztikai program között felfrissülésre vágyó, gyermek- és felnőttkorú érdeklődőket. A rendőrök bűn- és balesetmegelőzési szóróanyagokkal, ittasságot szimuláló szemüveggel, valamint hasznos tanácsokkal várták a hozzájuk érkező kirándulókat. Munkatársaink felhívták a gépjárművel érkezők figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára, valamint ezzel kapcsolatban a Csat(t)lakozz! kampányra, továbbá a nyári szünet ideje alatt a gyermekeknél előforduló veszélyhelyzetek elkerülésének lehetőségeire. A rendőrök tájékoztatást adtak a turisztikai idényre jellemző lopás típusokkal kapcsolatban (zseblopás, gépjárműfeltörés) az áldozattá válás elkerülésének fontos elemeire is.

Buda Gábor r. alezredes

sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.