Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 14. 06:45, kedd | Helyi
Forrás: időkép

Párás, ködös reggelek jönnek

Párás, ködös reggelek jönnek

Reggelre ismét több helyen alakulhatnak ki pára, ködfoltok.

Kedd reggelre ismét több helyen alakulhatnak ki pára-, ködfoltok. Napközben több órára kisüt a nap, de helyenként keleten és néhol a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak és időszakok. Csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon és keleten többfelé élénk, néhol erős lesz az északias szél. Hajnalban -5, +3, kora délután 5-10 fokot mérhetünk.

Szerdán már többfelé indulhat párásan, ködösen a nap, ami néhol csak nehezen oszlik majd fel. Napközben azonban túlnyomóan napos időre számíthatunk, keleten lehetnek felhősebb körzetek. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, legfeljebb reggelente néhol kisebb ködszitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -4, 0, napközben 5-10 fokra készülhetünk.

Csütörtökön is szürke, ködös idővel indulhat sok helyen a nap, ami csak lassan oszlik majd fel, és lehetnek területek, ahol még délután is beragadhat. Máshol azonban napos időre van kilátás. A délnyugati szelet északkeleten kísérhetik élénk lökések. Napközben 4-13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken megnövekszik felettünk a felhőzet, és délutántól észak felől egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 5-14 fok között valószínű. Szombaton az átvonuló hidegfront mögött viharossá fokozódik az északnyugati szél. Kisüt a nap, és a felhőátvonulások mellett néhol futó záporok is előfordulhatnak. Napközben 7-15 fok várható.

Orvosmeteorológia

Kedden sem várható fronthatás, de a fagyos reggelt követő gyors melegedés a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél okozhat panaszokat.

Körükben migrén, alvászavarok jelentkezhetnek.

A nagy hőingadozás miatt pedig vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is előfordulhatnak.

A párás, ködös területeken a kopásos ízületi bántalmak, keringési panaszok kissé felerősödhetnek.

A napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.