Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2015. Február 07. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Papp Ildikó indulhat a világbajnokságon

Papp Ildikó indulhat a világbajnokságon

Dübörög a síszezon, így érthető, ha a februárban esedékes északi sí világbajnokságra készülő Papp Ildikó programja is sűrű.

A salgótarjáni Nord Sport KSE versenyzője a közelmúltban két rangos szlovákiai viadalról is éremmel tért haza.

A nógrádi sífutó először a szlovák kupasorozat éppen aktuális állomásán kötött sílecet, a Körmöcbányától nem messze lévő Szkalkán. A tíz kilométeres, szabadstílusú, tömegrajtos versenyen elég komoly mezőny gyűlt össze. Az indulók közül kimagaslott Alena Procházková, aki világbajnokságon ötödik helyezést ért el, mögöttük négyen is hasonló erőt képviseltek, köztük Ildikóval.

– Egyik ellenfelemmel, a besztercebányai lánnyal végig váltott vezetésben haladtunk – mesélte tudósítónknak. – Az emelkedőkön egy kicsit erősebbnek éreztem magam, de nem tudtam lényegesen leszakítani. Így végül a harmadik helyen értem célba, egy küzdelmes versenyt követően. Nagyon örültem az eredménynek, mert ez a sorozat sokkal többet ér más versenyeknél, hiszen egyre erősebb a sífutó és biatlon mezőnyük.

Szintén Szkalka adott otthont egy rangos versenynek, 42. alkalommal rendezték meg a Biela Stopa (magyarul Fehér Pálya) elnevezésű rendezvényt, ami Európa egyik legnagyobb hagyománnyal büszkélkedő hosszútávú versenye. A 25 kilométeres, szabadstílusú, pénzdíjas viadalra 13 nemzet több mint hétszáz sífutója nevezett be.

- Lényegében a hazai pálya előnyeit élvezhettem, hiszen egy ideje ide járok edzeni, ráadásul előző este negyven centi friss hó esett, ami nekem kedvezett. A rajttól nagyon tartottam a nagy tömeg miatt, mert minden évben történtek balesetek, de idén szerencsére jól sikerült elrajtolni. Először el sem hittem, hogy 32 női induló között a harmadik helyen értem célba, nagyon jó érzés volt olyan nevek mellett állni a dobogón, mint a vb-ötödik Alena Procházková, és a biatlonos Jana Gerekova, aki a világkupákon rendre elől végez. Rengeteg szurkoló buzdított, nagyon boldog voltam – nyilatkozta hazaérkezését követően Ildikó.

A napokban az is eldőlt, hogy a salgótarjáni sífutó is részt vehet a február 18. és március 1. között, a svédországi Falunban megrendezésre kerülő északi sí világbajnokságon.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: sífutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.