Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. December 28. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Papp Ildikó Ausztriában kezdi a jövő évi versenyeket

Papp Ildikó Ausztriában kezdi a jövő évi versenyeket

A csehországi Horny Misecky adott otthont Papp Ildikó utolsó 2013-as versenyének, a Szláv kupa következő fordulójának.

A salgótarjáni Nord Sport KSE sífutója felemásan zárta az évet. Az olimpiai kvalifikációs versengés szempontjából a legfontosabb, hogy javult az átlaga. Az egyik nap viszont nem úgy sikerült, ahogy tervezte, de ennek még bele kell férnie. Mint elmondta, az öt kilométeres klasszikus versenyt nagyon várta, egy évvel korábban ugyanis itt nem sikerült jól teljesítenie, nem igazán fekszik neki a pálya domborzata, így idén szeretett volna javítani. Ez sikerült is, hisz az eddigi legjobb FIS pontját futotta a stílusban. A 185 pont kiejtette eddigi legrosszabb eredményét, így tovább javult az átlaga is, ami az olimpiai kvalifikációnál számít. A nemzetközi mezőnyben 69 induló közt a 43. helyen ért célba, fél percet verve legfőbb riválisára.
- A pálya továbbra sem nyerte el tetszésem, nagyon sok benne a lankás lejtő, és kevés az emelkedő – mesélte tudósítónknak az évzárójáról. – Nagyon örültem az új egyéni csúcsomnak, hiszen az olimpián is klasszikus stílust rendeznek majd.
- Másnap azonban jött a feketeleves…
- Igen, a tíz kilométeres szabadstílus során az egy nappal korábbi éréseim a fejük tetejére álltak. Fáradt voltam, nem éreztem jól magam. Sajnos nem sikerült úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna, de szerencsére a klasszikus verseny eredménye feledtette ezt a napot.
- Hogyan tovább?
- Most pár napig Olaszországban készülök, magaslaton. A következő verseny január 5-én, Ausztriában vár rám, öt kilométeres klasszikus stílusban. Itt szeretnék ismét jó pontot futni majd.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Papp Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.