Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Február 06. 13:15, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Papp Ildikó a Szláv Kupán remekelt

Papp Ildikó a Szláv Kupán remekelt

A salgótarjáni önkormányzat által jelentős összeggel támogatott Papp Ildikó legutóbb Lengyelországban bizonyította, hogy megérdemli a szponzorációt.

A Nord Sport KSE sífutója a február végén rendezendő vb főpróbáján, a Szláv Kupán szerzett értékes olimpiai pontokat.

Az olimpiai kvalifikációs FIS-versenynek Wisla-Kubalonka pályája adott otthont, a salgótarjáni versenyző a tíz kilométeres szabadstílusú számban állt rajthoz. Az indulóknak négyszer kellett megtenniük egy 2,5 kilométeres kört, ami inkább fizikálisan volt erőpróbáló, mintsem technikailag. Reggelre 15 centi friss hó lepte el a pályát, ami még jobban megnehezítette a sífutók dolgát.

A 2014-es olimpiát megcélzó nógrádi sportoló hazai, szerb és ausztrál versenyzőket maga mögé utasítva, a kilencedik helyen zárta a versenyt. Szűk három perccel a győztes mögött, és 19 másodperccel a másik magyar kerettag, Simon Ágnes előtt ért célba. Ildikó egy éve itt 217 pontot futott, ám most új egyéni csúcsot, 147,75 pontot ért a teljesítménye (minél kisebb a pont, annál jobb, ezek átlaga alapján számolják ki, hogy ki vehet részt az olimpiai játékokon).

- Előre sejtettem, hogy Lengyelországba kell mennem a jó pontért – mesélte lapunknak Ildikó. – Nagyon izgultam a verseny előtt, talán túlságosan is, mert már nagyon vártam ezt a megmérettetést, és szerettem volna a legjobb formámat hozni. Idén talán ez volt a legnehezebb verseny, így a világbajnokság előtt adott egy kis magabiztosságot a jó szereplés. Amikor beértem a célba, még nem tudtam, hogy ilyen jót futottam, mert borzasztóan elfáradtam, de amikor megláttam az eredményt, nagyon örültem, el sem hittem, háromszor is megnéztem a pontszámomat, hogy jól látom-e.

A salgótarjáni hölgy a február 20. és március 3. között, az olaszországi Val di Fiemmeben esedékes északi sí világbajnokság előtt még egy nagy versenyen áll rajthoz, február 15. és 17. között a szlovéniai Roglában köti fel a léceket, az Európa Kupa soron következő állomásán. A táv (2,5 km) nem kimondottan fekszik Ildikónak, de jó ráhangolódás lehet a vb-re, ahová rögtön Szlovéniából utazik a válogatott kerettel, amivel a február egy részét a szlovákiai Skalkán tölti, edzőtáborozással.

A magyarok eredményei. 10 km, nők (15 induló): 9. Papp Ildikó 35:18,4 perc (147,75 pont). 10. Simon Ágnes 35:37,7 (155,71).

Címkék: sífutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.