Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. Október 27. 15:29, szerda | Helyi
Forrás: police

Összefogás az áldozatokért - Nógrád megye

Összefogás az áldozatokért - Nógrád megye

Az áldozatsegítési és áldozatvédelmi tevékenységgel összefüggő feladatok eredményes megvalósítása érdekében született megállapodás az Igazságügyi Minisztérium és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság között.

Az áldozatsegítés hatékonyságának növelése érdekében együttműködési megállapodást írt alá 2021. október 26-án dr. Szeiler Orsolya, az Igazságügyi Minisztérium közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára és dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Az áldozatsegítéssel kapcsolatos kölcsönös együttműködés mellett közös cél, hogy minél szélesebb körben ismertté váljon az áldozatsegítő tevékenység. Mindkét fél számára kiemelten fontos, hogy a bajba jutott emberek érezzék és tudják, hogy problémáikkal nincsenek egyedül, van hova fordulni és merjenek segítséget kérni.

Nógrád megyében az áldozatsegítés hatékonyabb megvalósítása érdekében – első lépésként - kialakításra került a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében az Áldozatsegítő Pont, ahol a bűncselekmények, illetve tulajdon elleni szabálysértések áldozatai szakemberektől kérhetnek segítséget.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően dr. Varga Judit igazságügyi miniszter fogadta a rendőrfőkapitányság vezetőjét és dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest, valamint az együttműködéssel érintett megjelenteket. A megbeszélésen az áldozatsegítő tevékenység további részleteiről egyeztettek a jelen lévők.

(fotók: Guerini-Temesi Melinda/IM)

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

2021. November 25. 09:58, csütörtök | Helyi

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – mondta a házaló, és vitte is az aranyat

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,