Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 07. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Önkéntes salgótarjániak segítettek Galyatetőn

Önkéntes salgótarjániak segítettek Galyatetőn

A napokban önkéntesek kis csoportja végzett felújító munkálatokat a – földrajzilag Nógrád megyéhez tartozó – galyatetői biatlon centrum síházának környékén. Salgótarjániak is besegítettek.

Az 1980-as évek végén épült biatlon lőtér a hozzá csatlakozó sífutópályákkal hosszú éveken keresztül volt a magyar sísport központja, ahol ifjúsági biatlon világbajnokságot is rendeztek. A létesítmény közigazgatásilag a hevesi Galyatetőhöz tartozik, ám területileg már Nógrád megyében helyezkedik el.
Sorsa hosszú ideje terítéken van, a szövetség norvég, illetve FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) segítséget is szeretne igényelni a nagy múltú létesítmény állapotának javításához.
A Szlovák Biatlon Szövetség a közelmúltban felvette a népszerű és nagy hagyományokkal bíró nyári biatlon Viessmann Kupa sorozat 2014-es versenynaptárába a galyatetői nyílt nemzetközi magyar bajnokságot, melyet idén a salgótarjáni Nord Sport KSE rendezett. A sportközpont jövőre augusztus 9-én és 10-én fogadhatja a legjobbakat, nagy nemzetközi rendezvénynek adva helyet.
Szükség van tehát a felújításra, hisz nem mindegy, milyen körülmények között rendezhetik meg a kupafordulót, illetve az országos bajnokságokat és a felkészülési viadalokat. A hét végén 16-an fogtak szerszámot, a Nord Sport KSE tagjai mellett vasasos és gyöngyösi önkéntesek is dolgoztak.
Hatalmas munkát végzett a csapat a két nap alatt. Többek között lemezzel borították be az épület homlokzatának tetejét, lekaparták az elázott vakolatot, elektromos munkákat végeztek és a helyére került néhány csempe is.
A szervezők mindenkinek megköszönték a lelkesedést, valamint az önzetlen munkát, és remélik, hogy a nyári folytatáson is sokan segédkeznek majd.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Galyatető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.