Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 04. 08:15, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyári idő néhol futó záporral.

Nyári idő néhol futó záporral.

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk.

Csütörtökön Csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a főként északnyugati irányú szél. Hajnalban általában 9 és 16, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a túlnyomóan napos időben legfeljebb elvétve alakulhat ki kisebb futó zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Sokfelé élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap és Hétfőn is alapvetően napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Vasárnap többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél, majd hétfőn csak néhol lehet élénk a légmozgás. Délutánonként 32-38 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Lórom alacsony
Útifű alacsony
Csalánfélék közepes
Hárs alacsony
Libatopfélék alacsony
Kenderfélék nincs
Gombák közepes


Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké esetenként elérheti a nagyon magas szintet is.

Az útifű virágpora közepes, helyenként magas szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Csütörtök reggel még előfordulhatnak hidegfronti tünetek, emiatt fejfájás és görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Napközben front már nem lesz felettünk, viszont nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok és migrén is előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön az ország nagy részén száraz időre számíthatunk, csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar, így átmenetileg előfordulhatnak vizes, nedves, csúszós útszakaszok.

Záporokban, zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a főként északnyugati irányú szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Többnyire napos időre számíthatunk, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.