Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: MTI-RÉTVÁRI BENCE BUDAPEST

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

A július elején elindult és fokozatosan bővülő lehetőséggel országosan egyre több szakrendelésre tudnak a betegek digitálisan időpontot foglalni - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azt írta: az első napokban a legtöbb időpontfoglalás a bőrgyógyászat, a szemészet, a fül-orr-gégészet szakrendelésekre történt. A legtöbb szabad időpont a nőgyógyászati, a sebészeti és a tüdőgyógyászati rendelésekre van jelenleg.
"Összesen 81 intézmény, több ezer szakrendelésen több százezer szabad időpont foglalható a következő hónapokra az Egészségablakon keresztül" - hangsúlyozta, hozzátéve: a lehetőségek tehát jóval szélesebbek, mint amennyivel eddig éltek a betegek, ezért mindenkit arra biztatnak, használja ki az Egészségablak nyújtotta kényelmes és egyszerű járóbeteg időpontfoglalási lehetőséget.
Közölte: az alkalmazást már több mint hárommillióan töltötték le mobiltelefonjukra.
Az államtitkár úgy fogalmazott: "aki nem szeretne sorban állni a szakorvosnál, az most a mobilján keresztül foglalhatja le az általa választott rendelőben az időpontot". Erre nemcsak az Egészségablak alkalmazáson keresztül van lehetőség, hanem a 1812-es Egészségvonalon és a járóbetegrendelők megszokott elérhetőségein is.

Rétvári Bence kitért arra: a bevezetés fokozatos, hónapról hónapra bővül majd azon szakrendelők és szakrendelések listája, ahol már így lehet bejelentkezni.
Azért vezetik be ezt az új lehetőséget, hogy könnyebb legyen a betegeknek eljutni a szakrendelőkbe és kevesebb legyen a várakozási idő - hangsúlyozta.
"Az új lehetőséggel mindenki a saját kezébe veheti - a szó szoros és átvitt értelmében is - a szakorvoshoz az időpontfoglalást. Reggel, délután vagy éjszaka, hétközben vagy hétvégén, munkahelyen vagy buszon, mindig, mindenhol be lehet jelentkezni a szakorvoshoz az alkalmazáson keresztül" - fogalmazott.

Az államtitkár azt írta: "az új lehetőség abban segít, hogy teljesen ki legyenek használva a rendelési idők, az egészségügy kapacitása, és így csökkenjen a sor a rendeléseken. Mi arra számítunk, hogy a jobb szervezettség gyorsabb ellátást hoz magával. Ami egyszerű és átlátható, az jobb a betegeknek. Az új rendszer kedvezőbb, korszerűbb, mint az eddigi".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

Tetőzik a hőség!

33-41 fokos forróság várható, a napsütés mellett szórványosan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.