Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 01. 10:29, szerda | Helyi

Nógrád VMRFK- Baleseti összefoglaló

Nógrád VMRFK- Baleseti összefoglaló

5 nap - 9 baleset - 4 sérült!
A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon négyen sérültek meg közúti közlekedési baleset során.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon négyen sérültek meg közúti közlekedési baleset során.

Salgótarján, Salgó úton közlekedett Mátraszele irányába 2023. január 31-én a reggeli órákban egy 20 éves nő személygépkocsival, amikor a jármű visszapillantó tükrével nekiütközött az út jobb széléről az úttestre lelépő és azon áthaladni szándékozó gyalogos karjának. A baleset során a gyalogos megsérült.

Ugyanezen a napon a délelőtti órákban Ludányhalászi belterületén egy szemétszállító gépjármű és egy személygépkocsi ütközött össze, amely során ketten sérültek meg.

Nem sokkal később, a kora délutáni órákban haladt Bátonyterenyén, a Nemti úton egy 21 éves férfi gépkocsival, amikor nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt lassító járműnek. A balesetben az egyik sofőr megsérült.

A vármegye rendőrei az elmúlt öt napon további hat anyagi káros baleset helyszínén és öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok betartása mellett fontos a követési távolság helyes megválasztása is! A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladótól tartsanak mindig akkora távolságot, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni járművükkel!

Kérjük továbbá a járművezetőket, hogy mindig az időjárási-, látási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági öveket!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás.: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy

sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 19:20, szerda | Helyi

Vízipók-csodapók

Elhunyt a Vízipók-csodapók alkotója, Kertész György.

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.