Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2024. Július 24. 19:20, szerda | Helyi
Forrás: life/diafilm/web/zsuffa csaba

Vízipók-csodapók

Vízipók-csodapók

Elhunyt a Vízipók-csodapók alkotója, Kertész György. Kilencvenhét éves korában elhunyt az egyik legkedveltebb magyar rajzfilm-sorozat írója. A Vízipók-csodapók alkotójának halálát fia jelentette be közösségi oldalán.

A rajzfilmet, amelyet Bálint Ágnes dramaturggal közösen írt, 1978 és 1988 között sugározta a Magyar Televízió. A Vízipók-csodapók írójának halálát fia jelentette be közösségi oldalán.

Több generáció ismeri és szereti a Vízipók-csodapók történeteit
A mese a gyerekek mellett a felnőttek körében is nagy sikert aratott. Egy egész estés, digitálisan felújított rajzjátékfilm is készült belőle 2019-ben. Fontos üzenetet is közvetített, hiszen az élővizek világáról, természetes vizeink, környezetünk védelméről és szólt.

Ifjabb Kertész György azt írta, édesapja tartalmasan, szeretetben töltött 97 év után, múlt éjjel köszönt el a földi léttől.

Egészen utolsó hónapjaiig alkotott, életében többet adott, mint kért. Generációkat tanított szakmára, emberségre, a természet szeretetére - írta. Búcsúztatására - kérésének megfelelően - szűk családi körben kerül majd sor.

A diafilm.hu oldalon olvasható, hogy Kertész György egyszer viccesen megemlítette: a mesefigurák karakterét sokszor ember-ismerősei ihlették – amit hivatalosan tagadott, mert sok találgatás, sőt sértődés is történt emiatt.

A Vízipók-csodapók fontos értékeket adott át.

A magyar mese történetének középpontjában a kis vízipók áll, aki barátaival él a tó partján. A mese a természet csodáit és a barátság fontosságát mutatja be szórakoztató és tanulságos formában.

A Vízipók-csodapók történetei generációk óta elbűvölik a gyermekeket és szüleiket egyaránt.

Gondoltad volna, hogy a Vízipók-csodapók rajzfilm egy percéhez legalább 500 rajzot készítettek, hogy a karakterek életre keljenek?

Hallgasd meg a rajzfilm zenéjét a videóra kattintva!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 19:43, szerda | Helyi

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.