Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 04. 04:10, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BERENDI TIBOR

Napos, de kissé szeles lesz a szombat!

Napos, de kissé szeles lesz a szombat!

Szombat reggel sokfelé ébredhetünk naposabb időre!

Szombat reggel sokfelé ébredhetünk naposabb időre, csak helyenként lehetnek felhősebb, illetve párás, ködös körzetek. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, erős lehet a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban -6, +2, délután 8-14 fokra készülhetünk.

Vasárnap egy hidegfront miatt több felhő lesz az égen, elszórtan futó záporok, néhol északon akár hózáporok is kialakulhatnak. Sokfelé lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -4, +2, délután 4-11 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn felhős idő várható, csak néhol északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Eső, havas eső az ország déli felén többfelé kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél északkeleten megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 3-8 fok között alakul, csapadékos déli, délnyugati területeken lesz hűvösebb az idő.

Kedden hajnalban délen havas eső, északkeleten kisebb havazás, hózápor még kialakulhat, de napközben csökken a csapadékhajlam. Többnyire felhős lesz az ég, de már rövid időszakokra kisüthet a nap. Kisebb eső, záporok már csak helyenként lehetnek. Az ország északi felén lesz élénk, erős a délnyugati szél. Délután 4-11 fok valószínű. Szerdán ismét csapadékosabb idő körvonalazódik sokfelé esővel, északon néhol havas esővel, havazással, hózáporokkal. Többfelé feltámad az északnyugati szél. 4-10 fokos maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szombaton fronthatás nem várható, de hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél már jelentkezhetnek kellemetlen panaszok.

Görcsös fejfájás, izom- és hasigörcsök előfordulhatnak.

Emellett az északnyugati szél is többfelé élénk, erős lesz, ami fokozza fejfájásos tüneteket, valamint nyugtalanabbakká, ingerlékenyebbekké teszi a szélre érzékenyeket.

A szeles idő rontja hőérzetünket, de a sok napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó:Berendi Tibor( Reggeli párában nézelődve) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.