Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 16. 01:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Napos, de kissé szeles idő!

Napos, de kissé szeles idő!

Reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat.

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, máshol már csak kevés felhő lehet az égen. Napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban -5 és +3, délután 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de lesznek olyan tájaink, ahol vastagabb fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Esni sehol sem fog. A Dunántúlon többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig 8 és 14 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem várható. Ismét északnyugaton lehet erős a délkeleti szél. Reggel még sokfelé fagyhat, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap már több felhő lehet az égen, de estig mindenhol száraz maradhat az idő. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat. Hétfőn is felhők zavarhatják a napsütést, és ezen a napon helyenként eső, zápor is kialakulhat. Többfelé erős, néhol viharos lehet az északnyugatira forduló szél. 11 és 17 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Havazás nem várható

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, de érdemi havazás nem várható. Napközben az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor. Ezt követően szárazabb napok jönnek.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak.

Ugyanakkor az érzékenyek körében görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás még előfordulhat.

A szeles időben fejfájás is jelentkezhet, valamint ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk.

A napos időben javulhat hangulatunk, közérzetünk, de a szél ronthatja hőérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis könnyedén megfázhatunk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, majd napközben az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor, így ezeken a tájakon számítani kell átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Szeberényi András (Tavaszi kikelet) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.