Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2023. Március 16. 01:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Napos, de kissé szeles idő!

Napos, de kissé szeles idő!

Reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat.

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, máshol már csak kevés felhő lehet az égen. Napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban -5 és +3, délután 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de lesznek olyan tájaink, ahol vastagabb fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Esni sehol sem fog. A Dunántúlon többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig 8 és 14 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem várható. Ismét északnyugaton lehet erős a délkeleti szél. Reggel még sokfelé fagyhat, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap már több felhő lehet az égen, de estig mindenhol száraz maradhat az idő. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat. Hétfőn is felhők zavarhatják a napsütést, és ezen a napon helyenként eső, zápor is kialakulhat. Többfelé erős, néhol viharos lehet az északnyugatira forduló szél. 11 és 17 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Havazás nem várható

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, de érdemi havazás nem várható. Napközben az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor. Ezt követően szárazabb napok jönnek.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak.

Ugyanakkor az érzékenyek körében görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás még előfordulhat.

A szeles időben fejfájás is jelentkezhet, valamint ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk.

A napos időben javulhat hangulatunk, közérzetünk, de a szél ronthatja hőérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis könnyedén megfázhatunk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, majd napközben az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor, így ezeken a tájakon számítani kell átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Szeberényi András (Tavaszi kikelet) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 01:00, csütörtök | Helyi

Melegszik az idő, de eső, zápor is jön!

A felhős időben rövid napos időszakokra számíthatunk.

2023. Március 29. 13:11, szerda | Helyi

40 év a haza szolgálatában.

Dr. Balogh Ágnes rendőr alezredes közel 40 év hivatásos szolgálat után fejezi be szakmai pályafutását.

2023. Március 29. 08:59, szerda | Helyi

Vigyázzanak a gyalogosokra!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta az eljárás vizsgálati szakaszát azzal a 25 éves férfival szemben, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy idős asszonyt.

2023. Március 29. 01:00, szerda | Helyi

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön!

Az északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok.