Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 02. 03:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BERENDI TIBOR

Napos csütörtök!

Napos csütörtök!

Az ország délnyugati harmadán, majd felén lesz több felhő!

Csütörtökön az ország délnyugati harmadán, majd felén lesz több felhő, itt kisebb eső előfordul, míg másutt napos idő ígérkezik. A légmozgás mérsékelt marad, néhol átmenetileg feltámadhat. A maximumok a felhős, csapadékos déli, délnyugati tájakon 5 és 7, máshol 8 és 13 fok között alakulnak.

Pénteken a legtöbb helyen felhősen indul a nap, határozottabban délután kezd csökkenni észak felől a felhőzet. Helyenként gyenge eső előfordulhat. Néhol északnyugaton és északkeleten megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 7-12 fokot mérhetünk.

Szombaton napos időre van kilátás, kevés felhő lesz felettünk, csapadék nem valószínű. Reggelre keleten párássá, ködössé válhat a levegő. Többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél, néhol erős lökésekre kell számítani. Hajnalra sokfelé fagypont alá megy a hőmérséklet, napközben 8-13 fokig melegedhet a levegő.

Vasárnapra hidegfront hozhat pár fokos lehűlést, többfelé erősen megnövekszik napközben a felhőzet és helyenként záporok, hózáporok fordulhatnak elő. Az északnyugati szél élénk, erős lesz. A maximumok 6 és 10 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem várható fronthatás, de reggel a fagyos tájakon felerősdöhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.

A felhős, borongós nyugati, délnyugati tájakon alacsony lesz hő- és komfortérzet, bágyadtság, levertség jelentkezhet.

Máshol viszont több lesz a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Berendi Tibor (Elrepült a tél) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.