Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Február 18. 13:25, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Milliárdos fejlesztés a salgótarjáni ipari parkban

Milliárdos fejlesztés a salgótarjáni ipari parkban

Újabb egymilliárd forintos fejlesztéssel bővítette gyártókapacitását a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft.

A cég a salgótarjáni ipari parkban megvalósult beruházáshoz összesen mintegy 600 millió forint támogatást kapott. A fejlesztés során a cég 1600 négyzetméterrel összesen 4440 négyzetméteresre bővítette salgótarjáni gyártócsarnokának területét.
A telephely-fejlesztést 57 százalékban fedezte a támogatás, a technológiai fejlesztéshez 65 százalék önerőt kellett biztosítaniuk. A Mikropakk salgótarjáni beruházásainak összértéke mára meghaladja a kétmilliárd forintot - közölte ifj. Fazekas Gábor, a társaság tulajdonos ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
A cégvezető elmondta: budapesti központjukban kutatás-fejlesztési részleget működtetnek, onnan irányítják a céget, s ott gyártják a precíziós, kisszériás termékeket is. A salgótarjáni üzemet 2010-ben a nagytömegű gyártásra hozták létre, ott tavaly 650 millió darab terméket állítottak elő.
A Mikropakk műanyag záróelemeket és komplett fröccsöntött csomagolóeszközöket készít az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai ipar számára, valamint beszállítói az elektronikai- és építőiparnak, továbbá az autóiparnak, termékei kétharmada a közepes és nagyvállalatokon keresztül közvetve vagy közvetlenül exportpiacokra kerül.
Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere az új csarnok avatásán elmondta: a város déli kapujában fekvő ipari parkban jelenleg 15 cég működik. A Mikropakk az építmény-, és a helyi iparűzési adó révén évente mintegy tízmillió forinttal járul hozzá a nógrádi megyeszékhely költségvetéséhez, ám ennél is fontosabb, hogy a 2010-es gyáravatója óta folyamatosan növeli a munkavállalóinak számát - tette hozzá a városvezető.
A Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. 1991-től működő, magyar tulajdonban lévő, családi vállalkozás. A céget a válság éveiben is egyenletesen növekedés jellemezte: árbevétele 2009-ben valamivel meghaladta a 3 milliárd forintot, 2012-ben a salgótarjáni gyártóhelyen 1,6 milliárd, vállalatszinten azonban már közel 5 milliárd forintos árbevételt produkált. A cég több mint kétszáz főt foglalkoztat, a salgótarjáni munkavállalók számát az elmúlt három évben 30-ról 57-re növelték, de 2-3 éven belül 150 fő szeretnének a nógrádi megyeszékhelyen foglalkoztatni.

Címkék: Mikropakk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.