Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 08. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: VISKÁRDI PÉTER

Melegszik az idő!

Melegszik az idő!

A szerda már rövid napos időszakokkal kecsegtet.

A szerda már rövid napos időszakokkal kecsegtet, de alapvetően sok felhő lesz felettünk, és elszórtan kialakulhat időnként eső, zápor. Élénk, a Dunántúlon többfelé erős lesz a déli-délnyugati szél. Melegszik az idő, 9-15 fok közötti maximumokra van kilátás.

Csütörtökön több helyen esőre, záporokra készülhetünk, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérik a nyugati-délnyugati szelet. A enyhe hajnal után délutánra 13 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken a változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol az ég ismét megdörrenhet. A délies szelet többfelé élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet ismét 13 és 20 fok között alakul.

Szombatra egy hidegfront hozhat feltámadó nyugati-északnyugati szelet, többfelé esőt, záporokat. A délutáni órák második felében kezdhet észak felől jelentősebben csökkenni a felhőzet. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 7-15 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Szerdán továbbra is melegfronti hatás érvényesül, a migrén és a vérnyomásproblémák mellett erősödő gyulladásos bántalmak is jelentkezhetnek, és főleg a déli óráktól a koncentrálási panaszok is egyre erősebbekké válhatnak.

A fényszegény órákban kedvetlenséget is tapasztalhatunk.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Romlik hő- és komfortérzetünk.

Enyhül az idő, réteges öltözet viselése ajánlott.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Viskárdi Péter (Kikelet) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.