Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Május 04. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Meghódították a fővárost a salgótarjáni ökölvívók

Meghódították a fővárost a salgótarjáni ökölvívók

A közelmúltban három versenyen is érdekeltek voltak a Salgó Boksz SE (SBSE) ökölvívói.

A fővárosban Budapest-bajnokságon, Nagykanizsán diákolimpiai döntőn, Belgrádban pedig nemzetközi tornán léptek ringbe Botos Tibor tanítványai.
Az UTE ökölvívó terme adott otthont az idei Budapest-bajnokságnak, amely a sportág legrégebbi múltra visszatekintő versenysorozata. Zsúfolásig megtelt a IV. kerületi edzőközpont, a programban nem kevesebb, mint 38 pár küzdött meg. A háromnapos verseny igazán remek színvonalú, és helyenként a végtelenségig kiélezett küzdelmeket hozott. A döntők folyamán sok olyan párharcot láthatott a közönség, melyek végén mindkét bunyós győztesnek érezte magát.
A nógrádiak közül Karvaj Zsolt és Oláh Gergő, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián is készülő versenyzők voltak érdekeltek. Karvaj egy ügyes KSI-ssel kezdett, a salgótarjáni jobb egyeneseivel simán hozta a meccset, így a döntőbe került. Itt madárfészkes csapattársával kellett összecsapnia, de tőle is jobb volt, így nyerte a bajnokságot. Az utóbbi időben nagyon sokat erősödött, és súlycsoportot is váltott, immáron 56 kilóban érdekelt. Gergő Hranek Sándor tanítványával döntőzött, 140 kilóval kellett megküzdenie. Nagy meccsre lehetett számítani, de az első bal csapott megfogta ellenfelét, és a tarjáni fiú 40 másodperc(!) alatt véget vetett a meccsnek.
A harmadik salgótarjáni fészeklakó, Szőrös Márk a magyar válogatott keret tagjaként a hagyományos „Belgrád Winner – Belgrád bajnoka” elnevezésű nemzetközi tornán lépett szorítóba. A nógrádi végül bronzérmes lett, miután az olasz Ciro Cipriano ellen pontozásos vereséget szenvedett az elődöntőben. Márk korábban a debreceni csapat vendégversenyzőjeként a komáromi „Boxing one” elnevezésű tornán 3:1 arányban vert egy szlovákot.
A korábbi években oly sok sikert hozó diákolimpiai döntő idén nem termelt babérokat. Ahogy Botos Tibor fogalmazott, 15 éves edzői pályafutása alatt soha ilyen balszerencsés sorsolással nem találkozott még, hiszen a hat salgótarjáni közül ötöt is idejekorán állított meg a későbbi bajnok.
A serdülőknél Botos Dávidot (40 kg) a nyolc közé jutástól a tavalyi bajnok ütötte el, miután a második menetben döntő fölény miatt leléptették a nógrádit. Zámbó Róbert (50 kg) egyhangú pontozással került a legjobb nyolcba, de korábbi betegsége rányomta bélyegét a teljesítményére, így nem szerzett érmet. Nem úgy, mint Danyi Dániel (52 kg), aki első meccsét nyerte, így bejutott a legjobb négy közé, de az elődöntőt elbukta. Holló Bence (65 kg) súlycsoportjában négy induló volt, nem jutott fináléba.
Az ifistáknál Botos Károly (52 kg) első ellenfele a súlycsoport legjobbja volt, aki háromszor nyert már diákolimpiát és bajnoki címmel is büszkélkedhet. A salgótarjáni olyan jól bokszolt, hogy akár őt is kihozhatták volna győztesnek, végül nem így történt. Oláh Károlynak (63 kg) sem sok babér termett, őt a későbbi döntős verte meg.
A salgótarjániak következő nagy megmérettetése a május végi Bornemissza-emlékverseny lesz, Egerben.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: ökölvívó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 15:21, szombat | Helyi

Egyre népszerűbb az Airbnb – mit kell tudni, ha belevágnál? Jogi tanácsadás szállásadóknak!

Évről évre nő azoknak a külföldi turistáknak a száma, akik hazánkba látogatnak egy hosszabb vagy rövidebb vakáció erejéig. Sokan vannak, akik itt tartózkodásuk idejére

2024. Július 27. 14:53, szombat | Helyi

Így léphetsz fel ellene, ha az udvarodat filmezi a szomszéd kamerája

Egyre többen döntenek úgy, hogy kamerákkal védik az otthonukat, értékeiket. Azonban ezen felszerelések használatának is megvannak a szabályai, például a szomszéd udvarra nem láthat be az eszköz.

2024. Július 27. 09:00, szombat | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Nyaralóidő, kánikula.

Napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar.