Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 08. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Lendületben az Ipoly Cipőgyár

Lendületben az Ipoly Cipőgyár

Jól teljesített tavaly az elítélteket is foglalkoztató balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft

A társaság a múlt évben 189 ezer pár lábbelit értékesített és 1 milliárd 427 millió forintos árbevételt ért el. A lábbelik meghatározó részét – 187 ezer párat – belföldön értékesítették, kétezret pedig német, svájci és szlovák piacon adtak el. A tavalyi év eredményeiről Nemszilaj Sándor, a társaság ügyvezető igazgatója tájékoztatta az MTI-t. Mint mondta, a cipőgyár a térség jelentős munkaadója, tavaly átlagosan 401-en dolgoztak a cégnél. Közülük 163-an voltak munkaviszonyban, illetve a hivatásos állományban, és 238 fogvatartottat foglalkoztattak. A kft. központi telephelye Balassagyarmaton van, de foglalkoztatás szempontjából a céghez tartozik a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is. Balassagyarmaton 194, Egerben 44 fogvatartott dolgozott, ami azt jelenti, hogy a két börtön elítélt-állományának a 76 százalékát tudják foglalkoztatni. A kft. fő termékei a munkavédelmi, biztonsági egyen- és formalábbelik, de év végén munkavédelmi kesztyűk és egyszerűbb bőrdíszműves termékek gyártását is megkezdték.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: cipőgyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.

2024. Július 20. 08:00, szombat | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.