Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 04. 08:45, szombat | Helyi sport
Forrás: FIA-TCR MARRACHES

Kumho FIA TCR World Tour.

Kumho FIA TCR World Tour.

Ehrlacher 1-2-re vezet a Cyan Racing előtt a szoros időmérőben.

Yann Ehrlacher megszerezte a pole pozíciót a Kumho FIA TCR World Tour második találkozóján Marrakechben, miután a Lynk & Co Cyan Racing pilótája 49.641-es körrel megdöntötte az időmérőket, így csapattársát, Santiago Urrutiát a rövidtávon három tizeddel megelőzte.
Nehéz Q1 volt a marokkói pilóták számára, Mehdi Bennani kivágta a falat, és megrongálta Team Clairet Sport CUPRA Leon VZ-jét, míg Sami Taoufik korai megállásra kényszerült, mert megsérült Volcano Motorsport Audija hátsó felfüggesztése.
Mikel Azcona vezette az első részt 50.069-es idővel, míg a Q2-ben a Lynk & Co autói felfelé fordultak, és egyenesen a 49-esbe törtek, Ehrlacher pedig már az első köréből Urrutiát vezette. Legközelebbi riválisuk kezdetben Néstor Girolami volt a BRC Hyundai N Squadra Corse Elantrában, majd csapattársa, Michelisz Norbert előzte meg őt közvetlenül a féltáv előtt.
Ekkor már a verseny főszereplője Julien Piguet vendégpilóta volt, aki mindössze néhány tizeddel maradt el a Team Clairet Sport által üzemeltetett Audiban a TCR-ben bemutatkozó tempójától.

Sajnos Piguet edzése öt perccel a vége előtt véget ért, amikor a T7-nél levágta a gumiköteget, ami megsértette autója első felfüggesztését. Amikor az edzés folytatódott, a középpontban a tizedik helyért folyó rendkívül szoros küzdelem állt, ami megpecsételte a fordított rajtrács pole pozícióját a 2. futamban.
A Cyan Racing Ma Qing Hua a kilencedikre javított, amivel John Filippi Audija a tizedik helyen áll. Amikor a francia javított az idején, és feljött az ötödik helyre, Ma az ideiglenes pole-ra került, de Marco Butti Hondája és Thed Björk Lynk & Co-ja még mindig próbált javítani. Két tized választotta el őket egymástól, Björk csak a 11. helyre tudott javítani, és éppen lemaradt.
Így Ma a pole-n áll a 2. futamban, Butti pedig a 12. helyen áll mindkét futamban. Ma indul a 2. futamban Dusan Borković wild card-pilóta előtt a GOAT Racing Hondával.

Kvalifikáció.: ( teljes eredmények )
1.49.641 – Yann Ehrlacher (Lynk & Co Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL)
2.49.900 – Santiago Urrutia (Lynk & Co Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL)

3.49.939 – Michelisz Norbert (BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N)

Nyilatkozat a három leggyorsabb Pilóta

Ehrlacher: "Jó időmérő volt, jól üzemeltette a csapat. Sokat dolgoztunk az autón, hogy összeállítsuk ezt a kört és a maximumot hozzuk ki az autóból. Most a holnapi versenyre kell koncentrálnunk. Nem ha emlékszel, 2017-ben az első túraautós versenyemen a pole-ból akartam indulni, de kizártak... A trükk az, hogy nagyon közel kell menni a falhoz, mivel ez egy utcai pálya, és maximalizálni kell ... Elvesztettem a tükröim felét, nagyon későn kell fékezned, és a tapadás is folyamatosan fejlődik, így lépést kell tartanod a beállítással, de nagyon profi srácok vesznek körül."

Urrutia: "Jó és kemény időmérő volt, mindenki fejlődött, és egyre melegebb volt az autóban; nehéz volt összerakni a kört. Az időmérő előtt kockáztatsz, és reméled, hogy nem lesz semmi kár. Végül a P2-ben végeztem, és nagy esélyem lesz holnap pontot szerezni."

Michelisz: "A mai nap rendben volt, nem hagytunk sokat az asztalon. Az első pillanattól kezdve 100%-ot nyomtam, és az új gumikkal egy körön elért 40 kg-os kompenzációs tömeggel ez nem olyan nagy hátrány. egy ilyen hosszú kör, már nem vártam, hogy mások mit fognak csinálni, és a legjobb stratégia az, hogy csak magunkra kell koncentrálnunk a 36 kör és a 40 kg a súly egy kicsit hátrányosabb lesz, ezért sokat kell dolgoznunk.

Menetrend.:
Szombat – 1. futam: 11:30 (SPORT2) élő közvetítés
Szombat – 2. futam: 15:30 (SPORT2) élő közvetítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:00, péntek | Helyi sport

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

2024. Május 17. 18:45, péntek | Helyi sport

Koronglövő Eb - Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett.

Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett a trap versenyszámban a lonatói olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajnokságon.

2024. Május 17. 16:16, péntek | Helyi sport

Győrben rendezik jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

Tíz év után ismét Győr ad otthont jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságnak, a vármegyeszékhely 1999, 2007 és 2015 után már negyedszer rendezi meg a világversenyt hangzott el péntek délután sajtótájékoztatón Győrben.

2024. Május 17. 13:13, péntek | Helyi sport

EURO-2024 - Magyar továbbjutás esetén Rossi körbetekeri a Balatont.

Marco Rossi szövetségi kapitány a MOL kampánya keretében körbetekeri a Balatont, amennyiben a magyar labdarúgó-válogatott továbbjut a csoportjából.