Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-SZEGED MATY ÉR

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.

A Magyar Evezős Szövetség szerdai beszámolója szerint három hónappal a nagysikerű és nemzetközi elismerést kiváltó Európa-bajnokság, kontinentális és parakvalifikációs regattát követően ismét az evezésé lesz a főszerep a Maty-éren. Az ob-n kilenc kategóriában és korosztályban lesznek indulók, tavalyhoz képest pedig nőtt a sportolók részvételi száma: az összesen 1463 futamban 1037 versenyző száll hajóba és méri össze erejét.


Lőrincz Attila szövetségi kapitány az MTI megkeresésére elmondta, változatos lesz a felhozatal és bízik a feltörekvő fiatalok megjelenésében, mivel éppen generációváltás zajlik. Kicsit aggódik a nagy meleg miatt, ugyanakkor a meleg vízen gyors idők születhetnek, így kíváncsi rá, hogy ezt melyik versenyző tudja majd kihasználni.
Pénteken férfi egypárban áll rajthoz a párizsi olimpiára készülő Pétervári-Molnár Bendegúz, akinek az ob lesz az utolsó megméretése az ötkarikás játékok előtt, mivel pár nap múlva már utazik a francia fővárosba, ahol jövő szombaton kezdi meg harmadik olimpiai szereplését.
A szövetségi kapitány az egyetlen párizsi olimpikonról elmondta, hogy az utóbbi hetekben csak felvételeken látta a 31 éves magyar evezős horvátországi felkészülését, de edzői szerint jó formában várja az ob-t, ami remek felmérő lehet számára a nyári játékok előtt.
A négynapos viadalon már reggel 7.30-kor elkezdődik a program, a zárónapon pedig fél órával később szállnak vízre az első futam versenyzői.

Program, a felnőtt A döntők:
Csütörtök:
---------
Férfiak:

könnyűsúlyú kettes
könnyűsúlyú négyes
Nők:
könnyűsúlyú kettes
Péntek:
-------
Férfiak:

egypár (olimpiai szám)
kettes (o. sz.)
könnyűsúlyú négypár
nők:
egypár (o. sz.)
kettes (o. sz.)
könnyűsúlyú négypár
Szombat:
--------
Férfiak:

könnyűsúlyú egypár
kétpár (o. sz.)
négyes (o. sz.)
Nők:
könnyűsúlyú egypár
kétpár (o. sz.)
négyes (o. sz.)
Vasárnap:
---------

Férfiak:
könnyűsúlyú kétpár (o. sz.)
négypár (o. sz.)
nyolcas (o. sz.)
Nők:
könnyűsúlyú kétpár (o. sz.)
négypár (o. sz.)
nyolcas (o. sz.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 14:34, szerda | Helyi sport

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra.

Mintegy 550 hajót csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára mondta a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára a versenyt megelőző szerdai sajtótájékoztatón a balatonfüredi Kékszalag Portban.

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.