Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 17. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer kettő

Kétszer kettő

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két alkalommal tört be két karancslapujtői családi házba.

A férfi 2023. március 7-én lopási szándékkal megjelent egy karancslapujtői háznál, amelynek ajtaját befeszítette és az épületbe bement. A helyi lakos értékek után kutatott és egy gázpalackkal együtt távozott. Ezt követően egy másik családi házat is felkeresett, mivel tisztában volt azzal, hogy a tulajdonos az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát hol tárolja. A férfi a rejtekhelyről a kulcsot elvette, az ajtót kinyitotta és egy nagyértékű szarvas agancsot ellopott.

Egy hét elteltével a helyi lakos ismét felkereste a két családi házat. Az egyik ingatlanba ajtóbefeszítés módszerével bejutott, ahonnan egy gázpalackkal, illetve egy laptoppal együtt távozott. A másik családi háznál ez esetben sem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcsot a rejtekhelyen újból megtalálta. Ez alkalommal onnan karórákat, gázpalackot és egy agancsot lopott el.

A forrónyomos intézkedések során a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a Rendészeti Osztály beosztottjaival együtt 2023. március 14-én Karancslapujtő belterületén igazoltatták a férfit, akinél az ellopott értékek egy részét – agancs, karórák – megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a helyi lakost elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a karancslapujtői lakos által ellopott laptopot és más értékeket szintén megtalálták és lefoglalták a gyanúsított ismerősénél, akinek azokat előzőleg értékesítette.

A hasonló esetek elkerülése, megelőzése érdekében ismételten kérjük a lakosságot, hogy ha elindulnak otthonról, a házat, lakást zárják be és a kulcsot minden esetben vigyék magukkal! Soha ne hagyják a lakácskulcsot mások számára hozzáférhető helyen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.