Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2023. Március 17. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer kettő

Kétszer kettő

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két alkalommal tört be két karancslapujtői családi házba.

A férfi 2023. március 7-én lopási szándékkal megjelent egy karancslapujtői háznál, amelynek ajtaját befeszítette és az épületbe bement. A helyi lakos értékek után kutatott és egy gázpalackkal együtt távozott. Ezt követően egy másik családi házat is felkeresett, mivel tisztában volt azzal, hogy a tulajdonos az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát hol tárolja. A férfi a rejtekhelyről a kulcsot elvette, az ajtót kinyitotta és egy nagyértékű szarvas agancsot ellopott.

Egy hét elteltével a helyi lakos ismét felkereste a két családi házat. Az egyik ingatlanba ajtóbefeszítés módszerével bejutott, ahonnan egy gázpalackkal, illetve egy laptoppal együtt távozott. A másik családi háznál ez esetben sem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcsot a rejtekhelyen újból megtalálta. Ez alkalommal onnan karórákat, gázpalackot és egy agancsot lopott el.

A forrónyomos intézkedések során a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a Rendészeti Osztály beosztottjaival együtt 2023. március 14-én Karancslapujtő belterületén igazoltatták a férfit, akinél az ellopott értékek egy részét – agancs, karórák – megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a helyi lakost elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a karancslapujtői lakos által ellopott laptopot és más értékeket szintén megtalálták és lefoglalták a gyanúsított ismerősénél, akinek azokat előzőleg értékesítette.

A hasonló esetek elkerülése, megelőzése érdekében ismételten kérjük a lakosságot, hogy ha elindulnak otthonról, a házat, lakást zárják be és a kulcsot minden esetben vigyék magukkal! Soha ne hagyják a lakácskulcsot mások számára hozzáférhető helyen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 01:00, csütörtök | Helyi

Melegszik az idő, de eső, zápor is jön!

A felhős időben rövid napos időszakokra számíthatunk.

2023. Március 29. 13:11, szerda | Helyi

40 év a haza szolgálatában.

Dr. Balogh Ágnes rendőr alezredes közel 40 év hivatásos szolgálat után fejezi be szakmai pályafutását.

2023. Március 29. 08:59, szerda | Helyi

Vigyázzanak a gyalogosokra!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta az eljárás vizsgálati szakaszát azzal a 25 éves férfival szemben, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy idős asszonyt.

2023. Március 29. 01:00, szerda | Helyi

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön!

Az északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok.