Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Április 08. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Készenléti rendőrök Nógrád megyében

Készenléti rendőrök Nógrád megyében

Huszonnégy készenléti rendőrt vezényeltek megyénkbe.

A komplex biztonság megteremtése és fenntartása, az állampolgárok életminőségének, közérzetének, hangulatának javítása érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság fontosnak tartja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen az adott települések, környezetek helyi adottságaira és ezek alapján határozza meg a közbiztonságot érintő intézkedéseket és alkalmazott bűnmegelőzési módszereket. Mindezek alapján 2013. április 2-től a Készenléti Rendőrség bevetési egységei is közreműködnek Nógrád megye közrendjének közbiztonságának fenntartásában és megerősítésében, valamint a külföldiek Magyarországon való jogszerű tartózkodásának ellenőrzésében.
A Salgótarjáni és a Pásztói Rendőrkapitányságokra vezényelt 24 fő rendőr, 2 mikrobusszal és 2 személyautóval a nap 24 órájában lát el szolgálatot az érintett rendőrkapitányságok állományával közösen. A Készenléti Rendőrség egységei alkalmazásának célja, hogy jelenlétükkel tovább növeljék a lakosság szubjektív
biztonságérzetét, javítsák a helyi rendőri erők reagáló képességét, ezzel is megelőzzék vagy megszakítsák a jogellenes cselekményeket. A Készenléti Rendőrség munkatársai részt vesznek továbbá az elkövetők, körözött személyek elfogásában, közúti közlekedési balesetek megelőzésében és a közlekedők jogkövető magatartásának formálásában.
A Készenléti Rendőrség megerősítő erői erősítik a megye településeinek, így Salgótarján, Cered, Karancsalja, Karancslapujtő, Karancskeszi, Egyházasgerge, Mihálygerge, Litke, Ipolytarnóc, Etes, Nógrádszakál, Jobbágyi, Kálló, Szirák, Vanyarc, Héhalom, Buják, Bér, Szarvasgede, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Egyházasdengeleg, Bercel, Becske, Galgaguta, Mátraverebély, Sámsonháza, Kisbárkány, Nagybárkány és Lucfalva közrendjét és közbiztonságát.

Címkék: készenléti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.