Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2014. Július 04. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Karóval ütötték az őzbakot

Karóval ütötték az őzbakot

Egy őzbakot kísérelt meg eltulajdonítani a két jobbágyi férfi. A nyomozást vádemelés javaslatával zárta le a hatóság.

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást B. Károly 59 éves és S. József 65 éves jobbágyi lakosok ellen.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. március 5-én 8 óra és 8 óra 30 perc közötti időben a 21-es számú főút Jobbágyi és Apc közötti útszakaszán egy megsérült őzbakot üldözőbe vettek. Az állatot az úttest melletti füves területen a magukkal vitt karóval többször megütötték, majd egy személygépkocsi csomagtartójába rakva megpróbálták elszállítani. Cselekményük közben egy állampolgár tetten érte őket, és a rendőrséget értesítette. A bejelentést követően a perceken belül helyszínre érkező rendőrök a két férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.
A nyomozók az eljárást a napokban befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Pásztói Járási Ügyészségnek megküldték.

Címkék: őzbak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:00, vasárnap | Helyi

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe.

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 28. 09:29, vasárnap | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 28. 08:46, vasárnap | Helyi

Akár börtönbe is kerülhet, ha ezeket a gyógyszereket magával viszi a nyaralására

Görögország, Spanyolország, Olaszország és Portugália figyelmeztet, mivel a gyakori tabletták miatt akár börtönbüntetést kaphatunk, ha magunkal visszük a nyaralásra.

2024. Július 28. 08:15, vasárnap | Helyi

Kánikulával búcsúzik a hét.

Sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.