Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Február 19. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kalocsai Enikő tárlata a budapesti Erdős Renée Házban

Kalocsai Enikő tárlata a budapesti Erdős Renée Házban

A salgótarjáni Kalocsai Enikő festőművész harminc festményét és több más műalkotását bemutató tárlat nyílt Budapesten, az Erdős Renée Házban.

Matits Ferenc művészettörténész az MTI-nek a megnyitó alkalmából elmondta: az absztrakt konceptuális művészként induló Kalocsai Enikő az utóbbi években művészetének új irányokat szabott, a világ dolgait oly módon képezi le, hogy a látvány mögé rejti az asszociatív tartalmat. Budapesti kiállításán nem csupán festményeket, hanem tükrökből, illetve tükröződő felületű fémből, tükörből és plexiből készült úgynevezett objekteket is láthat a közönség. Ezek segítségével maga a látogató is interaktívvá válhat, maga köré, illetve mögé tekinthet, vagy optikai folyamatok részese lehet.
Kalocsai Enikő 1985-ben végzett a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, majd 1990-1997 közt a Magyar Képzőművészeti Főiskola festőművész szakán folytatta tanulmányait. Médiapedagógus diplomát az Esterházy Károly Főiskolán szerzett.
Dolgozott a varsói Képzőművészeti Akadémia Dluzsevi Alkotóházában, részt vett a Gyulai Művésztelep, valamint a Cered-Salgótarjáni Nemzetközi Művésztelep munkájában is. Többször nyerte el a Nemzeti Kulturális Alap ösztöndíját, tavaly a szegedi Táblaképfestészeti Biennálén kapott elismerést. Jelenleg szülővárosában, Salgótarjánban művészeti iskolában tanít, kisebb munkáiból az év elején a Gagarin-galériában nyílt kiállítás a nógrádi megyeszékhelyen. Kalocsai Enikő tárlata március 7-ig látható a XVII. kerületi Erdős Renée Házban.

Címkék: Kalocsai Enikő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.