Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2013. Április 17. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jelentősebb létszámleépítés várható az állami mobiltársaságnál

Jelentősebb létszámleépítés várható az állami mobiltársaságnál

Jelentősebb létszámleépítés várható az állami mobiltársaságnál. A Világgazdaság című lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a dolgozók több mint felét érintő leépítésre kerülhet sor a közeljövőben az MPVI Mobil Zrt.-nél.

Az állami mobilszolgáltatónak még tavaly január végén ítélte oda a 900 megahertzes frekvencia egy részét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A döntést azonban a már működő mobilcégek megtámadták, és a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a tender eredményét. Az NMHH megtámadta a döntést, amit azonban a Kúria megerősített. Ez azt jelenti, hogy az MPVI Zrt. nem használhatja a 12,7 milliárd forintért megvásárolt frekvenciát.

Bár már tavaly látszott, érdemi szolgáltatást nem tud nyújtani a társaság, az ott dolgozókat – sajtóhírek szerint 64 főt – nem küldték el. Az MPVI Zrt. decemberi közgyűlésén úgy határoztak, március végéig változatlan létszámmal működik tovább a cég, amihez biztosítják a szükséges forrásokat is. Idén januárban ugyanakkor lemondott a vezérigazgató, Schmidt Pál, és Kalmár István elnök is. Az MPVI Zrt.-t vezérigazgatója január 24-től Kovács Zsolt, aki nem a távközlési iparból érkezett, az ING Biztosító Zrt. vezetője volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 13. 13:54, kedd | Belföld

Magyarországon is érezhető földrengés volt Horvátországban

Magyarországi településeken is érezhető, 4,4-es magnitudójú földrengés volt kedd reggel Horvátországban, a magyar-horvát határ közelében.

2024. Augusztus 13. 08:06, kedd | Belföld

Ezeréves ünnep, 21. századi élmény – megújult a Szent István Nap mobilalkalmazása

Megújult mobilapplikáció és honlap segítségével tájékozódhatnak a Szent István Nap látogatói az eseményekről, rendezvényhelyszínekről és a négynapos ünnepségsorozattal kapcsolatos minden tudnivalóról.

2024. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Belföld

Folytatódik a hőség a héten

Folytatódik a hőség a héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet.