Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 23. 15:15, csütörtök | Helyi
Forrás: https://www.turistamagazin.hu/hir/

Irány a természet - Salgótarján!

Irány a természet - Salgótarján!

Egy Kérdés, Egy Válasz – Tudtad-e, mikor léphetsz be fokozottan védett természeti területre?

Fokozottan védett természeti területre történő belépéshez – a jelzett turistautak és a tanösvények kivételével – a természetvédelmi hatóságnak a nemzetipark-igazgatóság szakértői véleményének figyelembevételével kiadott engedélye szükséges.

A külön jogszabályok alapján erre feljogosított személyek (feladatuk ellátásához szükséges mértékben) engedély nélkül beléphetnek. Fokozottan védett természeti területen csak természetvédelmi kezelés, a természet védelméről szóló törvény 38. §-ának (1) bekezdése alapján engedélyezett tevékenység, továbbá – a lehetőséghez képest – a természetvédelmi hatósággal egyeztetett közvetlen élet- és vagyonvédelmi beavatkozás végezhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.